Hirdetés
Archivum

Péntektõl végjáték a Török Kupában:

:

Hirdetés

Március 11. és 14. között rendezik a nõi kosárlabda Török Kupa nyolcas döntõjét az Adana mellett található Karataº városában. Az esemény számtalan érdekességet és több magyar érdekeltséget is tartogat, miután a mérkõzések között a Face Team akrobatikus kosárlabda show-ja szórakoztatja majd közönséget.

Elérkezett a Török Kupa hétvégéje. Törökországban, ahogy arról egy évvel ezelõtt is beszámoltunk, a nyolcas döntõ intézménye mûködik. Ez azt jelenti, hogy pénteken és szombaton is 2-2 negyeddöntõt rendeznek, vasárnap lesznek az elõdöntõk, míg a fináléra hétfõn kerül sor.

Ezúttal a sorsolás úgy hozta, hogy a legnagyobb helyi riválisok a Galatasaray és a Fenerbahce már az elõdöntõben összeakadhatnak. A másik ágon majd a Besiktas – Samsun Basketbol és a Mersin Buyuksehir Belediyesi – Tarsus Belediye összecsapások gyõztesei mérkõznek a döntõbe jutásért.

Természetesen a hétvége legjobban várt találkozója a Galatasaray-Fenerbahce rangadó lesz. A két csapat idén már négyszer találkozott, ebbõl háromszor a Fenerbahce nyert, de mindegyik összecsapáson más-más kerettel álltak ki az együttesek, így ebbõl messzemenõ következtetéseket nem lehet levonni. A két gárda utolsó összecsapásán a Galatasaray diadalmaskodott, de akkor a Galatasaray-nál az EuroLigával ellentétben már játszott Tamika Catchings is. A világbajnok játékos klasszisa pedig tavaly is kupagyõzelmet ért.

Ami a többi együttest illeti, érdemes lesz figyelni az egyre jobb formában lévõ Besiktast, illetve a bajnoki táblázat harmadik helyén álló Tarsus alakulatát is. Várhatóan ez a két együttes játssza majd a másik elõdöntõt.

A hétvége érdekessége, hogy a mérkõzések között hazánk legismertebb akrobatikus kosárlabda csapata a Face Team szórakoztatja majd a publikumot.

A nyolcas döntõ menetrendje:

2011. március 11. – Negyeddöntõk
1. mérkõzés: Besiktas Cola Turka – Samsun Basketbol
2. mérkõzés: Mersin Buyuksehir Belediyesi – Tarsus Belediye

2011. március 12. – Negyeddöntõk
3. mérkõzés: Fenerbahce – Pankup Kayseri Seker
4. mérkõzés: Botas – Galatasaray Medikal Park

2011. március 13. – Elõdöntõk
1. negyeddöntõ gyõztese – 2. negyeddöntõ gyõztese
3. negyeddöntõ gyõztese – 4. negyeddöntõ gyõztese

2011. március 14. – Döntõ

Hirdetés