Hirdetés
Archivum

Percek alatt megpecsételõdött a PEAC sorsa Csehországban:

:

Hirdetés

Vereséggel kezdte a szereplését az Európa Kupában a PEAC-Pécs. Roberto Hernandez együttese 82-68-ra maradt alul a Nymburk otthonában. A pécsiek sorsa már az elsõ negyedben megpecsételõdött, amikor 16-2-es szériát produkáltak a csehek. A második negyedben a 28 pontot is elérte a különbség. A folytatásban a PINKK szerdai fellépéséhez hasonlóan a PEAC-nak is csak a különbség csökkentésére volt lehetõsége. A mérkõzés végére 14 egységre felkapaszkodtak a pécsiek. A 82-68-as vereség alkalmával Zele Dorina 18, Robyn Parks 14 egységig jutott.

A magyar csapatok ellenfeleit bemutató négyrészes cikksorozatunk a PEAC-Pécs esetében volt a legkevésbé optimista, hiszen a pécsiek eddigi bajnoki szereplése nem sok jóval kecsegtet az Európa Kupában. A PEAC kerete a BEAC elleni meccshez képest annyiban változott, hogy Fûrész Dia tudta vállalni a játékot. Dragana Stankovic viszont továbbra is sérült és így belsõ posztokon szinte behozhatatlan hátrányban vannak a pécsiek.

Nem indult jól a mérkõzés a PEAC-nak, a csehek 8-2-re léptek el. Ezt követõen még Fûrész és Zele 8-6-ra visszahozta a pécsieket, de ez volt a legszorosabb mérkõzésállás. A Nymburk állva hagyta a magyar együttest, egy 16-2-es futással lényegében az elsõ negyed hajrájára eldöntötték a gyõztes kilétét. A hazaiak nagy futása az elsõ negyeddel nem ért véget, a második etapot 9-2-vel folytatták. A játékrész elején így már 40-15 állt az eredményjelzõn.

Innentõl a PEAC esetében is azt lehet írni, amire a szerdai PINKK meccs kapcsán már kitértünk. A korán elveszített Európa Kupa meccseket sem szabad elengedni, hiszen minden pontnak lehet jelentõsége. A legnagyobb különbséget 47-19-nél jegyezhettük fel. A félidõ hajrája a PEAC-nak sikerült jobban, miután az utolsó két percben Robyn Parks 7 pontot szerzett és így 51-30-ra sikerült kozmetikázni az eredményt. A nagyszünetben a statisztika nem sok jóról árulkodott, a hazaiak közel 61%-kal dobtak mezõnybõl, kétszer annyi lepattanót gyûjtöttek, mint a pécsiek.

A harmadik negyed elején Fûrész Dia és Zele Dorina egy-egy triplával gondoskodott arról, hogy 20 pont környékén maradjon a különbség. A záró szakasznak 69-47-rõl vágtak neki a felek. Az utolsó 5 és fél pecrbe 77-53-ról érkeztek a csapatok. A negyedik negyed húzóembere Zele Dorina volt, aki egymaga 9 pontot szerzett ebben a játékrészben. Kulcsjátékosait pihentetõ riválisa ellen a PEAC 79-68-ra kapaszkodott fel, de az utolsó találatot Bartokova jegyezte triplából és ezzel 14 pontos vereséget lett a vége.

Eredmény
Basketball Nymburk – PEAC-Pécs 82-68 (31-12, 20-18, 18-17, 13-21)

Statisztika

Hirdetés