Hirdetés
Archivum

Peresztegi Nagy Ákos kiállítás sorsára jutott Zágrábban:

:

Hirdetés

A DVTK 72-65-ös vereséget szenvedett Zágrábban a Közép-európai Liga 11. fordulójában. A horvát Euroliga csapattal a harmadik negyed közepéig várakozáson felül tartotta a lépést a DVTK. Ekkor azonban két sportszerûtlen hiba és egy technikai után 8 ponttal ellépett a Novi Zagreb. A harmadik és a negyedik etap közötti szünetben Peresztegi Nagy Ákos második technikai hibáját begyûjtve a kiállítás sorsára jutott. A zágrábiak ezt követõen 15 ponttal is elléptek, ahonnan már nem volt visszaút.

A DVTK két kulcsfontosságú hazai Európa Kupa mérkõzés között Zágrábban a Novi Zagreb vendége volt. A miskolciak a megbetegedõ Vincze Viktória és Rebecca Tobin nélkül keltek útra. A tengerentúli légiós hazarepült beteg édesanyjához és a tervek szerint vasárnap érkezik vissza. A találkozó elsõ pontjait Raven szerezte, melyre Dabovic válaszolt. Hullámzó játékot hozott az elsõ negyed. Elõbb a hazaiak léptek el 14-9-re, majd a DVTK Jansone találata után 19-18-ra fordított. Az elsõ etap Eva Komplet találatával zárult, mellyel 24-22-es elõnyben voltak a zágrábiak.

A második negyed elején Szabó és Dubei pontjaival visszavette a vezetést a magyar együttes. Folytatódott a hullámvasút, 3 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. Peresztegi Nagy Ákos a nagyszünet elõtt másfél perccel kért idõt. Ekkor éppen a horvátok vezettek 3 ponttal 35-32-re, miután Ciglar értékesített ziccert labdaszerzés után. A DVTK Sverrisdottir és Jansone büntetõivel, illetve Bálint Réka találatával magához ragadta a kezdeményezést, de a végszó megint a zágrábiaké volt.

A félidõ végén Dabovic triplája talált utat a gyûrûbe és ezzel 39-38-nál hazai elõnyt regisztrálhattunk. A félidei statisztikát szemlélve azt láthattuk, hogy egyetlen lényeges mutatóban sem alakult ki különbség. Még a lepattanókért folytatott csatát is sikerült 21-21-re hozni. Az elsõ 20 percben Czank és Jensone jutott 9-9 pontig.

A harmadik etapban is kiválóan tartotta magát a DVTK. Raven és Bálint pontjaival sikerült megszerezni a vezetést. A horvátok azonban hamar egyenlítettek. Ebben a szakaszban Sverrisdottir és Czank is kapott egy-egy sportszerûtlent, majd a joggal reklamáló Peresztegi Nagy Ákos egy technikait. A hazaiak 45-45 után a büntetõket értékesítve 53-45-re léptek el. A harmadik 10 perc Sverrisdottir büntetõjével zárult, amivel 55-48-ra jött fel a DVTK.

Zágrábban nem könnyû a vendégcsapatok élete. A kisszünetben ismét technikait kapott Peresztegi Nagy Ákos és ezt követõen el kellett hagynia a kispadot. A hazaiak két büntetõvel és egy gyors duplával a találkozó során elõször 10 pont fölé növelték az elõnyüket. A legnagyobb különbség 69-54-nél 15 pont volt a két gárda között. A DVTK nem adta fel és az utolsó két percben sikerült megfelezni a hátrányt. A zágrábiak végül 72-65-ös sikert ünnepelhettek. A DVTK keretébõl Sverrisdottir és Czank 13-13, Jensone 11 pontot szerzett. A zágrábiak legeredményesebbje a 22 pontos Dabovic volt.

Eredmény
WBC Novi Zagreb – Aluinvent-DVTK 72-65 (24-22, 15-16, 16-10, 17-17)

Hirdetés