Hirdetés
Archivum

Perre menne a Fenerbahce:

:

Hirdetés

Pénteken megtartotta sajtótájékoztatóját a Fenerbahce Diana Taurasi felmentésérõl. Az ügy folyamatát követõket nem érhette meglepetésként a török óriásklub állásfoglalása, bocsánatkérést és fejeket követelnek, miközben megpróbálják visszanyerni a világ legjobb játékosának bizalmát.

Sekip Mosturoglu, a Fenerbahce elnökségi tagja a sajtó nyilvánossága elõtt bejelentette, hogy jogi úton követelnek kártérítést az ügyben résztvevõktõl. Ahogy a sportvezetõ fogalmazott, egy ekkora botrányt egy bocsánatkéréssel már nem lehet elintézni. Mosturoglu hangsúlyozta, hogy nemcsak a játékost hozták lehetetlen helyzetbe a labor valótlan eredményei, hanem jelentõsen csökkentették a Fenerbahce esélyeit az EuroLiga megnyerésére is.

A török sportvezetõ a labor vezetõinek lemondása mellett a Török Kosárlabda Szövetség elöljáróit is távozásra szólította fel, mondván nem járultak hozzá, hogy a játékos mintáit egy független, külföldi labor is megvizsgálhassa.

Mosturoglu kiemelte, hogy megkezdték a tárgyalásokat Diana Taurasi és Penny Taylor visszacsábításáról. Erre azonban nem sok esély mutatkozik, mivel a világ legjobbja többször is kijelentette, hogy lélekben már a WNBA küzdelmeire készül.

Az ügynek várhatóan még lesz folytatása, ugyanis a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is vizsgálatot indított az ankarai labor ellen. Bekérték a hivatalos iratokat Taurasi ügyérõl és szeretnék kideríteni, hogy mi vezetett a téves eredményekhez.

Hirdetés