Hirdetés
Magyarország

Pesti rangadón a Ludovika-FCSM Csata vendége lesz a BEAC:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Vasárnap 18:30-tól a Ludovika-FCSM Csata az ELTE-BEAC Újbuda csapatát fogadja a magyar bajnokság 18. fordulójában. A találkozó hazai együttese Horváth Bernadettel készített interjút.

Január 23., szombat
18:30 Ludovika-FCSM Csata – ELTE-BEAC Újbuda
Budapest, Ludovika Aréna

Vasárnap az ELTE-BEAC Újbudát fogadja a Csata a Ludovika Arénában. A két csapat azonban nem ismeretlen egymás számára, hiszen a felek a szezon során már egyszer megmérkőzhettek egymással a Gabányi Sportcsarnokban. Kívülről nézve talán mondható volt, hogy a találkozót meglepően simán húzta be Tursics Krisztián együttese, azonban ez belülről teljesen másként érződött.

“Mégha több ponttal is sikerült nyernünk, akkor is mondhatom, hogy egy nagyon kemény mérkőzést játszottunk a BEAC ellen. Az előnyünk talán abból fakadóan alakult ki, hogy igencsak agresszívan tudtunk védekezni a találkozó során. Sok hibára késztettük az ellenfélt, amiből pedig sokszor tudtunk kontrába támadni. Emellett az egy olyan mérkőzés volt, amikor nagyon jól sültek a kinti dobásaink is. Remélem, hogy ezt a szintet – főleg a pontosságot és agresszivitást – fogjuk tudni tartani az ellenük való visszavágón is, és akkor egy jó mérkőzést játszhatunk.

Nagyon nehéz arra választ adni, hogy reális volt-e az akkori 25 pontos különbség a két csapat között. Az biztos, hogy az idei szezonban nagyon szépen és kiegyensúlyozottan játszik a BEAC, ezáltal pedig sok meglepetést okoztak. Mi azon leszünk, hogy ez ellenünk ne történhessen meg.”

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Ugyanolyan mérleggel áll a két csapat a bajnokságban, amiből következtethető, hogy egy igazi, középmezőnybeli rangadó lesz a vasárnapi budapesti találkozó. Horváth Bernadett mondandója során arra is kitért, hogy vajon ez a plusz “tét” mennyire fogja befolyásolni az mérkőzés lefolyását.

“Úgy gondolom, hogy ez mind a két csapat számára jó motiváció, és nyílván ennek is köszönhető, hogy egy jó mérkőzést tudtunk játszani előszőr, idegenben. Mind a két együttest az viszi előrébb, hogy ki lesz a jobb budapesti csapat – bizonyítani akarnak saját maguknak, illetve a szurkolóknak is.

Ami szerintem felénk billentheti a mérleg nyelvét, vagyis inkább a kulcs lehetne a győzelemhez, az a maximális, negyven percen keresztül tartó koncentráció, illetve – amit már említettem – az agresszivitás, mind a védő és a támadótérfelén.” – fogalmazott Horváth Bernadett, majd folytatta a rájátszás latolgatásával.

“Közeleg az alapszakasz vége, csak néhány forduló van hátra és nyílván nem egyszerű a helyzetünk – kell a számolgatás. Azt gondolom, hogy nekünk most az az elsődleges, hogy a vasárnapi BEAC meccsünket, illetve az utána soron következő TFSE elleni találkozót meg tudjuk nyerni. Most jelenleg erre koncentrálunk a többivel pedig ráérünk később foglalkozni.”

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés