Hirdetés
Magyarország

PINKK Pécsi 424 – UNI-Győr – MÉLY-ÚT:

:

Hirdetés

Vasárnap 17 órától a PINKK Pécsi 424 az UNI-Győr az MÉLY-ÚT együttesét látja vendégül a bajnokság 19. fordulójában. A mérkőzés előtt a két vezetőedzőt kérdeztük az elmúlt időszak tapasztalatairól és a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásukról. A bajnokságot tekintve a vasárnapi találkozóval egy sűrű időszak végéhez közelednek a csapatok, november vége óta a PINNK hét, a Győr már kilenc összecsapást vívott.

PINKK – Pécsi 424 – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Bajnokság, 19. forduló
Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok, vasárnap 17:00

Vanja Miljkovic, PINKK Pécsi 424 vezetőedző: A decemberi időszakot értékelve azt tudom mondani, hogy egy nagyon fontos győzelmet arattunk idegenben Zalaegerszegen. Kulcsfontosságú volt számunkra ahhoz, hogy a következő időszakban nyugodtabban tudjunk dolgozni és készülni a ránk váró mérkőzésekre. Megpróbálunk meglepetést okozni, legyőzni valakit az erősebb csapatok közül. Most ilyen szempontból nincs az a nyomás mint korábban, így többet tudunk dolgozni a fiatalokkal. Legutóbb a Csata ellen is jó 26 percünk volt, de ami utána történt a faultokkal, azt nem szeretném kommentálni. A Győr elleni mérkőzésre rátérve, sajnos vannak problémáink. Az elmúlt időszakban jól teljesítő Dragana Zubac megsérült szerdán, így egy játékossal kevesebben leszünk. Ez számunkra nagy hátrány. Élveznünk kell az olyan csapatok elleni mérkőzéseket, amelyeknek a költségvetése és a játékoskerete nem hasonlítható a miénkhez. Nem egy, de talán négy szinttel felettünk járnak. A legjobbunkat igyekszünk nyújtani és elsősorban a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Ami a következő időszakot illeti, jövő héten még lesz egy fontos feladatunk Budapesten a BEAC ellen, ami egyben az utolsó januári meccsünk is. A válogatott mérkőzések és a nemzetközi kupák miatt egy hosszabb szünet jön számunkra. Február 14-én folytatjuk. Szokatlan szituáció, hogy a szezon közepén másfél hónap szünete van egy csapatnak. Megpróbáljuk kihasználni az időt a fiatalokkal való munkára és igyekszünk barátságos mérkőzéseket szervezni. Visszatérés után után négy mérkőzésünk van és véget ér az alapszakasz. Ezt a másfél hónapot tehát már nem csak arra a négy meccsre, hanem a play-out-ra való felkészülésre kell használni. Nem szokványos, de nagyon fontos időszak jön számunkra, amiből meg kell próbálnunk kihozni a legtöbbet.

Iványi Dalma, UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedző: December 29-én sikerült legyőzni a Szekszárdot. Egy jó mérkőzést játszottunk, megvalósították a lányok azokat a taktikai utasításokat, amiket kaptak. Jól sikerült a felkészülésünk és csapatként dolgoztunk végig. Nagyon jó ritmusban, agresszívan, bátran és amolyan felszabadult örömkosárlabdával tudtuk kezdeni a mérkőzést. Nem csak a pontokban mérhető számszerű előny, hanem az ott megszerzett magabiztosság és az, hogy a Szekszárdot elbizonytalanítottuk, az egész mérkőzésre kihatott. Amikor gyengébben játszottunk, voltak hullámvölgyeink és hibáink, azokból is gyorsan és jól ki tudtunk jönni a magabiztosságból adódóan. Ennek nagyon örülünk. Ez egy nagy siker volt a csapatunk számára és itt szeretnénk folytatni az új évben. Ezzel rá is térnék a vasárnapi PINKK elleni mérkőzésre. Fontos lesz, hogy a mi ritmusunk érvényesüljön. Ismételten gyorsan játszunk, egyénileg és csapatilag is agresszív védekezéssel próbáljuk őket megállítani. Egy jól összerakott csapat, amelyik az utóbbi mérkőzéseken szépen játszik. Felszabadultan, teher nélkül léphetnek pályára, nem hagyhatjuk őket érvényesülni. Ha végig 40 percen keresztül a mi ritmusunk érvényesül, akkor azt úgy vélem: a PINKK nem fogja bírni. Jövő héten nem lesz hétközi meccsünk, megint tudunk majd egyénileg dolgozni a játékosokkal. Az a tervünk az egész szezonra vonatkozóan, hogy egyénileg is fejlődjenek és sok új dolgot meg tudjanak tanulni. Csapatilag is igyekszünk előrébb lépni. Szeretnénk frissíteni a taktikai repertoárunkon. Új dolgokat beemelni támadásban és védekezésben, amivel előre készülhetünk az Európa Kupára és a szezon további részére.

Hirdetés