Hirdetés
Magyarország

PlayinGyőr magazin portrébeszélgetése Iványi Dalmával:

:

Hirdetés

A PlayinGyőr magazin legutóbbi adásában Iványi Dalmával készült egy portrébeszélgetés.

Igazából már egy éve elkezdődött bennem megfogalmazódni a gondolat, hogy úgy érzem: megértem arra, kipróbáljam magam felnőtt szinten vezetőedzőként. Amikor András megkeresett, nyitott kapukat döngetett. Egy olyan koncepciót vázolt fel, ami fiatalítással járt, hosszú távon tervez a klub velem és sok játékossal. Lehet dolgozni, építkezni, egy fiatal magyar magot kell felnevelni a győri és a magyar kosárlabda számára is. Ez szakmailag egyből megtetszett és megkönnyítette a döntést. Érzelmileg volt nehezebb elszakadni Pécstől. Én igazából 20 éve Pécsett éltem, játszottam, dolgoztam. A vírushelyzet egy kicsit segített: otthon voltunk, kiszakadtunk a megszokott napi rutinból. Elkezdődött egy érzelmi eltávolodás a pécsi élettől, munkától. Ilyen szempontból megkönnyítette a döntést, a váltást. Ezért is határoztunk úgy a férjemmel, ha szeretnénk egy nagyot váltani, költözni, akkor annak most van itt az ideje. Azt kell mondanom, ebben a két hónapban beigazolódott, hogy jól döntöttünk. Könnyen megszoktuk Győrt, én is és a családom is. Zökkenőmentesnek tűnik eddig a váltás.

– mondta a váltásról Iványi Dalma, aki kiemelte, hogy a gyermekei is beilleszkedtek az óvodába, illetve az iskolába. A családnak a város is tetszik. “Feltaláltuk magunkat. Ami tetszik nekem is, a gyerekeknek is, a folyók, a holtágak. A természet bent van úgymond a városban. Nagyon élhető Győr.” – fogalmazott.

A beszélgetésben szóba került, hogy milyen csapatot szeretne kialakítani Iványi Dalma.

Rengeteget kell dolgoznunk. Szeretnénk kialakítani egy olyan játékstílust, olyan arculatot a győri kosárlabdának, ami egy agresszív, fiatalos lendülettel dolgozó csapat. Szerethető, olyan játékosokkal, akik az elejétől a végéig küzdenek a pályán és meghalnak minden labdáért. Szeretnénk egyénileg fejleszteni a játékosokat. Fiatal csapatunk van, mind a magyarokat, mind a külföldieket tekintve. Rengeteg van bennünk. Én azzal lennék elégedett, ha azt tudnánk mondani minden egyes nap, edzés után, hogy ma is megtettünk mindent. Ha ez úgymond láthatóvá is válik, egyre magabiztosabbak lesznek a lányok, egyre jobban tudnak együtt játszani, olvassák egymást. Igazi játszó kosárlabdát szeretnénk. Látszódjon a játékosokon, hogy szeretik, élvezik. Végső soron ez egy játék. Ha pályára lépnek, azt örömmel tegyék és tényleg adjanak magukból 100%-ot. Ha ez sikerül, akkor elégedettek leszünk. Abban is hiszek, hogy akkor ez eredményben is meg fog mutatkozni győztes mérkőzésekkel, illetve a szezon végén jó eredménnyel.

– nyilatkozta a terveiről Iványi Dalma, majd így folytatta: “A felkészülési mérkőzéseinken is látszott, hogy mit szeretnénk játszani. Ez is nagyon fontos, hogy látszik milyen stílust szeretnénk. Látszanak a fejlődések is. Ez van, amikor apróbb lépésekben mutatkozik meg, van amikor, látványosabb. Biztos, hogy lesz visszaesés is, mert az a tanulási fázis része. Az eddigi elvégzett munkát már látjuk. Elégedett vagyok azzal, hogy hol tartok, milyen ütemben haladunk.”

A portréban arról is kérdezték Iványi Dalmát, hogy mentalitásban a győri csapat hasonlítható lesz-e a pécsi csúcsévekhez.

Karakterben hasonlót képzelek. Szokták mondani, hogy a szülő úgy neveli a gyerekeit, ahogy őt nevelték. Edzőként is ezt a filozófiát vallom. Amilyen alázattal dolgoztam a pályán, azt szeretném átadni a fiataloknak, illetve a jelenlegi játékosoknak. Mindenféleképpen olyan harcos, a munkára támaszkodó, az elvégzett munkába vetett hit által magabiztos csapatot szeretnénk kialakítani. Ahol mindenki tudja, hogy mi a szerepe, hogyan tud a csapatnak segíteni. Emellett nagyon fontos, hogy az egyéniségeket is támogatja az ember és kellenek húzójátékosok egy csapatba. Én azt szeretném erősíteni, hogy az az önbizalom, az a magabiztosság legyen meg bennük, ami az előbb elmondott munka miatt lesz meg. Edzésen mi olyan keményen dolgozunk, annyit készülünk, hogy aztán higgyenek egymásban és az edzőkben. Ha mi közös úton haladunk, közös célt szem előtt tartva megyünk, abból csak jó dolog tud kisülni.

Hirdetés