Hirdetés
Archivum

Pokey Chatman lesz a Chicago Sky szakmai vezetõje:

:

Hirdetés

Október végén Pokey Chatman-t nevezték ki a WNBA-ben szereplõ Chicago Sky szakmai vezetõjének. A tavalyi évadban EuroLigát nyerõ edzõnõ a szlovák válogatott kispadját hagyta ott a tengerentúli megbízatásért, ahol nem kevesebbet várnak tõle, mint, hogy a liga egyik leggyengébb alakulatát az elitbe vezesse.

Az elmúlt évadban a keleti fõcsoport utolsó helyén végzõ Chicago Sky többségi tulajdonosa, Michael Alter megígérte a szurkolóknak, hogy olyan szakvezetõt hoz a klub élére, aki már több fronton is bizonyított. Október utolsó hétvégéjén eldõlt, hogy ez a tréner nem lesz más, mint Pokey Chatman.

Itt Európában a Szpartak Moszkvával befutó edzõnõ azon kevesek közé tartozik, akik több terepen is sikeresnek bizonyultak. Három EuroLiga gyõzelme mellé (egy vezetõedzõként, kettõ segítõként), az egyetemi bajnokságban is remekelt, az LSU-t három alkalommal vezette a Final Four-ba, úgy, hogy egyetemi edzõként elsõ 50 mérkõzésébõl 47-et megnyert.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a Chicago Sky vezetõedzõje és GM-je lehetek. Tisztában vagyok a feladat súlyával, gyõztes csapattá kell formálnom a Sky-t. Biztos vagyok benne, hogy a rendelkezésre álló kerettel elérhetjük a kitûzött célokat.” – mondta Chatman.

Pokey Chatman chicagói megbízatása egyben azt is jelenti, hogy le kellett mondania a szlovák válogatott kapitányi posztjáról. Rudolf Petrovský, a Szlovák Kosárlabda Szövetség elnöke, az ebasket.sk oldalnak elmondta, hogy nem gördítettek akadályt az amerikai edzõnõ távozása elé és a közeljövõben hasonló kaliberû mesterrel szeretnének megállapodni. Chatman kiváló munkát végzett a szlovák kispadon, a 2009-es EB-n a nyolcadik helyig vezette a válogatottat, majd a nyári pótselejtezõk alkalmával Zirkova nélkül is kijutotta a kontinenstornára a csapatot.

Hirdetés