Hirdetés
Magyarország

Ponterős játékkal nyert a Szekszárd a Cegléd vendégeként

VBW CEKK Cegléd - Atomerőmű KSC Szekszárd 66-94 (19-21, 15-18, 16-27, 16-28)

Bajnokság, 8. forduló
Albertirsa, Újcsarnok
Kapitány G., Praksch P., Fodor A. (Téczely T.)

VBW CEKK Cegléd: Katona, Baugh 8, Szabó Fa. 5/3, Szirony, Manis 9. Csere: Szabó P., Szabó D. 6/3, Holesinska 19/9, Kobolák 6, Szabó Fló. 6, Viszmeg 3/3, Laufer 4.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 1, Studer 6/6, Gereben 9/3, Goree 11, Milic 24. Csere: Evans 9/3, Mányoky 9/3, Friskovec 4, Bálint 2, Krnjic 15, Horváth 2, Holcz 2.

Hirdetés

A bajnokság 8. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 94-66-os győzelmet aratott Albertirsán a VBW CEKK Cegléd vendégeként.

Ceglédi oldalon ismét pályára léphettek a légiósok és Szabó Flóra, míg a szekszárdi keretben helyet kapott Dana Evans. Az első percek pontszegényebb játékot hoztak. Lauren Manis büntetői vezették fel az összecsapást, melyre Cyesha Goree válaszolt. A játékrész feléhez érkezve 6-6 után Gereben Lívia és Studer Ágnes tripláival került lépéselőnybe a KSC. Amikor pedig Studer Ágnes már a második tripláját értékesítette, 17-10-nél hét egységgel járt előrébb a Szekszárd. Sikeres távoli kísérletekkel azonban a Cegléd sem maradt adós, betalált Szabó Fanni és Petra Holesinska is. Amikor a cseh válogatott játékos hármasa célt ért a negyed végén, 21-19-nél ismét látótávolságba értek a hazaiak. A második szakasz elején Dana Evans megszerezte büntetőből az első pontjait, de erre ismét Petra Holesinska és Szabó Fanni válaszolt. 23-23-nál egyenlítettek a hazaiak, akik Vicki Baugh duplájával a vezetést is átvették. Zseljko Djokics 25-23-nál kért időt.

A második szakasz közepét óriási küzdelem jellemezte. Elsősorban az eladott labdák okozhattak fejfájást a szakmai stáboknak. Ceglédi oldalon hetet, a szekszárdiaknál kilencet rögzítettek a statisztikai lapra 20 perc alatt. A KSC 25-25 után Zala Friskovec és Cyesha Goree révén tudott ismét előnyt felépíteni magának. A második 10 perc legnagyobb különbségét Mányoky Réka triplája után 35-29-nél regisztrálhattuk. Innen azonban ismét felzárkózott három egységre a CEKK. Végül a 39-34-es félidei eredményt Gereben Lívia duplája alakította ki. A szekszárdiaknál a 9 pontos Cyesha Goree, míg a ceglédieknél a 11 pontnál járó Petra Holesinska volt a legeredményesebb. A harmadik negyed elején fokozta a ritmust a KSC. Két percet kellett várni és 45-34-nél kétszámjegyűre nőtt differencia. Gyorsan magához rendelte tanítványait Hegedűs Péter, de ami az első félidőben sikerült a Ceglédnek, hogy rendre tudott válaszolni ezen szekszárdi rohamokra, erre most nem volt lehetősége.

A harmadik szakasz feléhez érkezve Nikolina Milic 4 és Dana Evans 5 pontjával tudta növelni előnyét a KSC. Amikor a közelmúltban szerződtetett amerikai irányító duplája célt ért, 58-40-re módosult az állás. Nem sokkal később pedig Mányoky Réka büntetőivel már 20 ponttal ment a Szekszárd. A ceglédiek tartását dicséri, hogy egy pillanatra nem adták fel. Petra Holesinska mellé Lauren Manis lépett fel vezérré és 62-49-re még felhozták a csapatukat. A harmadik negyedet Sara Krnjic villanásai zárták, így végül az utolsó 10 percnek 66-50-ről futottak neki a felek. Itt már egyértelműen kijött a fizikális különbség a két együttes között. A Szekszárd 68-52 után egy megalkuvást nem tűrő 18-0-s futással erősítette meg fölényét. Bő rotációt alkalmazott Zseljko Djokics. Minden nevezett játékosa pályára lépett és szerzett pontot. Az 56 szekszárdi mezőnykísérletből 34 sikeres lett ezen az estén. A Cegléd 86-52 után mindent megtett a szépítés érdekében, így végül 30 pont környékén állandósult a differencia a csapatok között. A végeredményt Mányoky Réka duplája és Viszmeg Mira triplája alakította ki.

Hirdetés