Hirdetés
Magyarország

Ponterős teljesítménnyel győzte le a Szekszárd a Csatát, előnybe került a negyeddöntőben

Atomerőmű KSC Szekszárd - Ludovika-FCSM Csata 89-61 (20-25, 31-15, 20-11, 18-10)

Bajnokság, negyeddöntő 1. mérkőzés
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Cziffra Cs., Goda L., Kovács N. (Téczely T.)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 4, Theodoreán 3/3, Goree 15, Bonner 17/12, McCall 14. Csere: Friskovec 8/6, Gereben 6, Miklós 2, Bálint 12/6, Horváth D., Zele 8.

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 9/9, Lelik 12/3, Mányoky 15/3, James, Zempare 12. Csere: Angyal B., Angyal N., Hegedűs 6, Böröndy 7/3.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 az Atomerőmű KSC Szekszárd javára.

Hirdetés

Megkezdődött az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Ludovika-FCSM Csata negyeddöntő párharca. Az első mérkőzésen a Szekszárd hazai pályán 89-61-es sikert aratott.

Lelik Réka öt pontjával a mérkőzés elején a Csata került kisebb lépéselőnybe, de Zseljko Djokics gyors időkérése után 8-0-s futással fordított a Szekszárd. Ekkor még mindig csak három perc telt a mérkőzésből, mely jól mutatja, hogy az első szakasz rendkívül hullámzó és pontgazdag játékot hozott. A folytatásban a Csata – Dejza James korai kiválása ellenére – kapott el jobb sorozatot és 12-7 után egy 9-2-es szériával 16-14-re fordított. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül 20-19-es hazai vezetést követően az első negyed végén Horváth Bernadett két triplát is értékesített és ezzel 25-20-ra ment a Csata. A második negyedet Gereben Lívia és Batabe Zempare kosárváltása vezette fel. Ezt követően betalált Erica McCall, majd a félidőig 12 pontig jutó DeWanna Bonner triplájával és duplájával 29-27-nél újra magához ragadta az irányítást a KSC.

A Szekszárd 7-0-s futására Tursics Krisztián időkéréssel reagált. A következő percek ismét az első negyed fordulatos játékát hozták. Az első 20 percben összesen 11 sikeres triplát jegyezhettünk fel. A Csata így 34-34-nél egyenlített. A második szakasz második felében viszont egyre nagyobb hazai fölény formálódott. Egy újabb 7-0-s szekszárdi szériát rögzíthettünk, ami 41-34-es előnyhöz juttatta Zseljko Djokics tanítványait. Nem került könnyű dobóhelyzetekbe a Csata, így fokozatosan nőtt a hátránya. A félidő hajrájában Bálint Réka és Zala Friskovec hárompontosai után már a 10 pontot is átlépte a különbség. 20 perc után 51-40 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedet Lelik Réka triplája vezette fel, de erre Bálint Réka azonnal válaszolt.

Batabe Zempare villanásai után 56-49-nél még felcsillant az esély a Csata előtt, de ennél közelebb nem került. A harmadik negyed közepén ugyanis négy percig nem talált be a fővárosi gárda, mely idő alatt 13-0-val 69-49-re ellépett a Szekszárd. Ez a futás döntőnek bizonyult. A záró szakasznak 71-51-ről vágtak neki a felek. A játékrész elején Cyesha Goree négy pontja erősítette tovább a hazai fölényt. A folytatásban Mányoky Réka találataival, illetve Böröndy Vivien duplájával a Csata is megvillant támadásban, de ekkor már nem lehetett kérdés a győztes kiléte. A legnagyobb differencia 30 egység volt a felek között. A Szekszárd a második félidőt 38-21-re nyerve összességében magabiztosan érvényesítette fölényét, de Csata is mutatott a játékában olyan elemeket melyre építhet a következő időszakban.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés