Hirdetés
Magyarország

Pontgazdag meccsen vívta ki a döntőbe jutást a Sopron:

:

Hirdetés

A Sopron Basket 99-90-re legyőzte a TFSE-MTK együttesét a 2020-as Killik László Női K&H Magyar Kupa első elődöntőjében. Kiemelkedő dobóteljesítményeket hozott a találkozó, ahol a címvédőnek a maximumot kellett nyújtania a nagyot küzdő riválisa ellen.

Az első elődöntőben a címvédő Sopron Basket a TFSE gárdájával mérkőzött. A két csapat januárban Sopronban három negyeden át szoros és rendkívül pontgazdag bajnokit vívott. A fővárosi együttesben kihagyni kényszerült a találkozót Süle Krisztina, majd rögtön a mérkőzés elején megsérült Kristina Arsenic. Az első vizsgálatok térd rándulásra gyanakodtak, de a biztonság kedvéért kórházba szállították kivizsgálásra. Minden nehézség ellenére a TFSE villámrajtot vett az elődöntőben, az első négy mezőnykísérletét értékesítette. A későbbiekben sem vettek vissza a fővárosiak, öt perc alatt 18 pontot szereztek Magyar Bianka tanítványai. Bár a Sopron mezőnymutatója is 50% felett alakult, de az első szakasz végén így is 30-24-es előnyben volt a TFSE. A második etapban szigorított védekezésén a címvédő és 36-31 után 18-5-ös szériával 49-41-re fordítottak. Jelena Brooks és Határ Bernadett voltak a vezérek, 13-13 pontig jutottak.

Fotó: MKOSZ – Pókász Endre

Az első félidőt Alisia Jenkins találata zárta és ez a momentum az egész találkozóra jellemző volt. Amikor úgy tűnt, hogy lendületbe jön a Sopron, mindig érkezett egy-egy válasz a fővárosiaktól. A harmadik negyedet Doktor Anna és Brianna January kosárváltása vezette fel. Az előnyét 3-5 pont között őrizte Gáspár Dávid együttese. Ennél jobban azonban ekkor még nem tudott ellépni. A mérkőzés több fordulatot tartogatott. Előbb 61-60-nál újra átvette a vezetést a TFSE. A folytatásban pedig 64-64 után 8-0-s futást csinált a Sopron, közte a kifejezetten jó teljesítményt nyújtó Weninger Virág és Tina Krajisnik triplájával. A záró szakasznak 72-67-ről vágtak neki a csapatok. Jelena Brooks és Tina Krajisnik találatival villámgyorsan 11 pontra növelte előnyét a Sopron, így Magyar Bianka időt kért. A TFSE 78-67 után többször felzárkózott négy pontra. Kevesebb, mint négy perc volt hátra, amikor egy palánk alatt kialakult lökdösődés szakította meg a találkozót. Ekkor Alisia Jenkins kapott egy faultot, Fegyverneky Zsófia technikait gyűjtött be, míg Chanise Jenkins egy sportszerűtlent. Az utolsó három percben összességében már kézben tartotta az irányítást a Sopron. A különbség átlépte a 10 egységet, de még ekkor is láthattunk remek villanásokat támadásban. A Sopron Basket 99-90-es sikerrel vívta ki a döntőbe jutást, de joggal szólt a vastaps a TFSE-nek, mely igencsak megszorongatta magasabban jegyzett riválisát.

Eredmény

TFSE-MTK – Sopron Basket 90-99 (30-24, 13-25, 24-23, 23-27)

Legjobb dobók

TFSE-MTK: Chanise Jenkins 31/12, Alisia Jenkins 20/3, Bernáth Réka 19/9.

Sopron Basket: Jelena Brooks 21/3, Briann January 19/12, Weninger Virág 16/9.

Statisztika

Hirdetés