Hirdetés
Magyarország

Pontgazdag mérkőzésen győzte le a Pécs a TFSE-t

NKA Universitas Pécs - TFSE-MTK 90-80 (18-18, 23-19, 22-21, 27-22)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 2. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia
Ádám József, Kovács Nimród, Rózsavölgyi Alexandra (Sarkadi-Nagy Ágnes)

NKA Universitas Pécs: Rátkai 4, Wallace 18/3, Weninger 6, Mérész 13, Williams 15. Csere: Tadic 22/3, Olawuyi 2, Kiss 2, Laczkó 2, Smailbegovic 6/3.

TFSE-MTK: Carter 17/9, Baa 4, Burján, Szabó 20/9, Czinano 24. Csere: Vígh 5, Király 5/3, Németh 5, Horváth.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Hirdetés

A bajnokság második fordulójában az NKA Universitas Pécs 90-80-ra legyőzte a TFSE-MTK gárdáját.

Ünnepélyes pillanatok vezették fel a találkozót. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia nyári válogatott eseményeken bizonyító növendékeit köszöntötték Pécsett. A mérkőzés elején Sydney Wallace és Rátkai Eszter révén a pécsiek kerültek lépéselőnybe. A beteg Dúl Panka nélkül felálló TFSE-MTK első találatát Szabó Fanni szerezte. Fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. 6-5-nél a TFSE, majd 9-6-nál az NKA Universitas Pécs járt előrébb. Az első szakasz felénél 13-13 állt az eredményjelzőn. Az első etap végjátékában Matea Tadic és Mérész Beatrix révén 18-13-ra megugrottak a pécsiek. Innen viszont Sha Charter triplájával és Monika Czinano duplájával 18-18-nál egyenlített a TFSE. A második etapot Mérész Beatrix és Sha Carter kosárváltása vezette fel.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

A negyed első felében fej-fej mellett haladtak a csapatok. 20-20 után Szabó Fanni és Sha Carter tripláival a TFSE került kisebb lépéselőnybe, de Sydney Wallace és Matea Tadic révén igyekezett a lépést tartani a házigazda. Jovan Gorec a fővárosiak 26-24-es vezetésénél kért időt. Mérész Beatrix révén egyenlített is a Pécs. Erre viszont Szabó Fanni válaszolt két büntetővel és innen a TFSE-nél volt a kezdeményezés. A rendkívül agilisan játszó Vígh Bernadettől érkezett plusz, egymaga öt pontot szerzett, de a Szabó, Czinano, Carter trió is betalált. Volt lehetősége a TFSE-nek, hogy 3-4 pontnál jobban ellépjen. Ezzel nem tudott élni. A félidő hajrája a pécsieknek sikerült jobban. Ismét megvillant a nagyszünetig 12 pontig jutó Matea Tadic (öt perc alatt duplázta meg a pontjai számát), illetve Sydney Wallace is betalált. Az utolsó perchez érve fordítottak a hazaiak és a nagyszünetben 41-37-re vezettek. A harmadik negyedet Sydney Wallace és Monika Czinano találata indította. Czinano villanásaival három pontra is felzárkózott a TFSE.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Nagy fordulatokat tartogatott a harmadik negyed. Matea Tadic 2+1-es megoldása után 47-41-re újra megugrottak a pécsiek. Ráadásul Monika Czinano a 4. faultját is beütötte. Ezt követően elbizonytalanodott a TFSE, így amikor Nadija Smailbegovic találata célt ért, 53-42-nél átlépte a 10 egységet a differencia. Érezhetően lendületbe jöttek a pécsiek, a TFSE pedig kockáztatni kényszerült. Visszatért a pályára Monika Czinano és Szabó Fannival egyetemben nagy felzárkózást vezényeltek. 55-44 után 11-3-as futással 58-55-re hozták fel a csapatukat. A harmadik etap végén Matea Tadic villant meg a pécsieknél. A TFSE-től pedig eközben kipontozódott Monika Czinano.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Az utolsó 10 percnek 63-58-ról futottak neki a csapatok. A negyedet Baa Dominika duplája indította, amivel 63-60-ra felzárkózott a TFSE. Még 67-64-nél is visszakapaszkodtak három egységre a vendégek. A pécsiek azonban a Wallace, Williams, Tadic hármas vezetésével 6-8 pont környékén stabilan tartották az előnyüket. A TFSE-nek Király Andrea triplája után 74-69-nél volt egy felzárkózása, majd 76-71-nél is öt pont választotta el a feleket. Innen viszont 81-73-ra újra megugrott a Pécs és ez döntőnek bizonyult. Az utolsó percekre mindkét oldalon fellazult a védekezés. Felváltva estek a találatok. 85-75-nél érte el újra a 10 pontot a különbség. Az utolsó percben Mate Tadic-tól és Sha Carter-től is remek triplák érkeztek. Végül 90-80-ra nyert az NKA Universitas Pécs.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Hirdetés