Hirdetés
Magyarország

Portré: Varga Alíz Sopronban:

:

Hirdetés

Sopronban folytatja pályafutását a korosztályos válogatottakkal kiemelkedő eredményt elérő Varga Alíz. A M4 Sport Jövünk! magazinja készített egy kisfilmet az első soproni hetek után a tapasztalatokról.

Varga Alíz - Forrás: M4 Sport Jövünk! utánpótlás magazin

Forrás: M4 Sport Jövünk! utánpótlás magazin

Varga Alíz 12 sikeres évet töltött a Vasas Akadémiánál, onnan került Sopronba. „Megkerestek a Soprontól év közben és először nem hittem el, hogy engem szeretnének. Nekem gyerekkori álmom volt, hogy soproni játékos lehessek. Minden évben néztem, hogyan játszanak és az Euroligában hogyan teljesítenek. A legboldogabban igazoltam ide, nyilván nehéz volt 12 év után eljönni a Vasastól, de úgy érzem, jó döntést hoztam. Mindenki segítőkész a társaktól a Sopron Basket vezetőségén keresztül az edzőkig. Mindent megtesznek azért, hogy fejlődhessek és jól érezzem magam itt Sopronban.” – mondta az összeállítás elején Varga Alíz, majd természetesen a Vasasnál töltött éveket is méltatta:

„Próbáltak marasztalni, de elfogadták a döntést és örültek is, hogy a Sopront választottam. Ott kezdtem el kosárlabdázni. A legszebb 12 évem volt, a Vasas adta meg nekem az alapokat és az összes edzőmnek köszönöm, hogy ott nevelkedhettem. Boldogan gondolok vissza azokra az időkre.” – tette hozzá a fiatal játékos, mielőtt arról kérdezték volna, hogy mely területeken kell fejlődnie. „Sok mindenben kell még fejlődnöm. Itt mondanám a védekezést leginkább, de ugyanúgy támadásban a kontakt elleni játékot nevezném meg. Amiben még fejlődnöm kell a dobás, bár azt mondhatom erősségemnek és a lepattanózás.”

Varga Alízról új edzője Gáspár Dávid így nyilatkozott. „Amikor az utánpótlás válogatott keretéhez sikerült csatlakoznom, mint másodedző, azóta követem a pályafutását. Már az első pillanatoktól kezdve szimpatikus volt és tetszett a játéka. A szorgalma, az alázata és az, hogy könnyen tanulja meg az információkat, jól is alkalmazva azokat. Ez nagy pozitívuma. Amit jól csinál, azt továbbra is maximálisan és biztonsággal hozza. Fejlődni valója pedig alapvetően a dobásvariációk, befejezés terén van. Hármas poszton is szeretnénk valamennyire szerepeltetni. Alapvetően viszont az már egy jövőkép vele kapcsolatban. A fiatalságából ítélve még taktikailag is sokat kell érnie. Nyitott és ez nagy pozitívum.” – mondta a szakvezető.

Varga Alíz nyáron tagja volt az U18-as Európa-bajnoki ezüstérmes, U19-es világbajnoki 10. helyezett válogatottnak. „Hatalmas élmény volt. Az Európa-bajnoki második hely, az csodálatos. A 10. hely pedig a Világbajnokságon, egy méltó helyezés. Nehéz nyáron vagyunk túl két világversennyel. Minden percét élveztem. Nem mondom, hogy bármikor újra csinálnám, de szívesen visszanézem bármikor.” – mondta a feltörekvő tehetség, akinek nagy tervei vannak Sopronban. „A Sopron megteremti, hogy az Euroligában részt vegyek. Az a célom, hogy ott játszhassak és hosszabb távon meghatározó szereplő legyek. Ezen felül nyilván a magyar bajnokságban és az utánpótlás válogatottban is szeretnénk helytállni.”

A remek összeállításban Gáspár Dávid vezetőedző is hangsúlyozta, hogy Alíz a kiváló hozzáállásával biztosan helyet fog követelni magának a pályán. „Nagy a konkurencia, sok tehetséges játékos alkotja a keretet. Négyes poszton alapvetően a Jeca van előtte, akit nem kell bemutatni mekkora klasszis. Fel lesz adva a lecke, viszont nagy harcos az Alíz és szorgalmas. Biztos vagyok benne, hogy ott fog kopogtatni és kőkeményen fogja a helyét a pályán követelni.” – zárta a portré összeállítást Gáspár Dávid.

Hirdetés