Hirdetés
Magyarország

Portugáliában szerepel a Győr:

:

Hirdetés

Csütörtökön 21 óra 30 perctől a női kosárlabda Európa Kupában az UNI Győr – MÉLY-ÚT a portugál Olivais F.C. vendégeként lép pályára.

Az UNI Győr – MÉLY-ÚT 1 győzelemmel és 2 vereséggel érkezik a negyedik fordulóhoz. Az első héten sikerült legyőzni 76-62-re a portugál Olivais F.C. alakulatát. Ezt követően azonban a két spanyolországi túra nem sikerült igazán jól. A vereségek az erőviszonyoknak megfelelnek, a különbség miatt azonban lehet hiányérzet. Mivel a csoportok harmadik helyezettjei közül is a legjobbaknak nyílhat lehetősége a továbbjutásra, így a csütörtöki portugáliai találkozó kulcsfontosságú az esélyek életben tartásának szempontjából.

A Győr erejét mutatja, hogy bár a két idegenbeli túra nagy különbségű vereséget hozott, ezt követően a bajnoki találkozókra mindig sikerült rendezni a sorokat. A PINKK-et és a BEAC-ot is magabiztosan verték Milos Pavlovic tanítványai. Ahogy múlt héten is kiemeltük, lélektanilag, az önbizalom szempontjából is kulcsfontosságú, hogy azonnal sikerült rendezni a sorokat. Ráadásul bő rotációval mindenki lehetőséget kapott. Zofia Hruscakova pedig az elmúlt forduló legjobb teljesítmény-indexét szállította. A klasszisára ezúttal is szükség lesz. Már az első meccsen húzóembernek bizonyult, az Olivais F.C. legyőzésekor 18 pontot és 6 lepattanót jegyzett.

Fotó: FIBA.Basketball

Az első találkozón kulcsfontosságú volt, hogy a Győr 33 mezőnykosarára 22 gólpassz jutott. Lett 7 szerzett labda és 14 gyorsindításos pont. A portugálokat sikerült 15 eladott labdába kényszeríteni és ezek után 21 pontot ért el a magyar csapat. A nemzetközi rutin, az egyéni képességek a Győr mellett szólnak, de ezeket csak akkor lehet érvényesíteni, ha a rivális hibáit hatékonyan megbünteti az esélyesebb csapat. A portugálok a Salamancától 106-45-re, a Gernikától 70-46-ra kaptak ki. Két légiósuk, Ana Radovic (12.7 pont, 4.0 lepattanó), illetve Latinka Dusanic (12.0 pont, 4.3 lepattanó) a húzóembereik. A hazai magtól kevés segítséget kapnak és ezt ki lehet használni a bajnokságban látott mély rotációval.

Hirdetés