Hirdetés
Utánpótlás

Portugáliával mérkőzik az U20-as válogatott:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Pénteken és szombaton Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában Portugáliával mérkőzik a litvániai Európa-bajnokságra készülő U20-as válogatottunk.

A magyar lányok május végén kezdték a felkészülést a kontinenstornára és múlt hétvégén az első mérkőzéseiket is lejátszották Lengyelországban. Mint ismert, előbb 71-66-ra maradtunk alul, majd a második meccsen kiemelkedő dobóformával 90-53-as sikert arattak a mieink. A két összecsapást követően Tursics Krisztián vezetőedző is értékelt, mely IDE KATTINTVA olvasható.

A portugálokról nincsenek jó emlékeink, hiszen a 2023-as Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőben mérkőztünk velük és 70-68-as vereséget szenvedtünk. Nem volt rossz Európa-bajnokságuk a portugáloknak, hiszen végül a 6. helyre futottak be. A jelenlegi magyar keretből azon a nyolcaddöntőn Laczkó Sára volt a legeredményesebb, 16 pontot szerzett.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Egy évvel ezelőtt a kontinenstornán a portugálok 12 fős összeállítása hat vezető és hat követő korosztályba tartozó játékosra épült. A hat fiatalabb közül ezúttal öten idén is tagjai a nemzeti csapatnak, ők Inês Bettencourt, Rita Rodrigues, Marta Roseiro, Gabriela Falcão és Filipa Barros.

A legismertebb név természetesen Inês Bettencourté, aki a UConn növendéke. Geno Auriemma gárdájában az elmúlt évadban 28 meccsen mindössze 5.6 percet átlagolt, de ennek ellenére elvitathatatlan, hogy egy kiemelkedő szakmai programban pallérozódott. A rossz emlékű nyolcaddöntőn ráadásul 11 ponttal, 4 gólpasszal és 3 lepattanóval csapata egyik legjobbja volt.

A magyar lányok a héten a kemény munka mellett csapatfotózáson is részt vettek és a gárda szerdai edzésébe Girgász Péter felvételein keresztül mi is bepillantást nyerhettünk. Egy biztos, hogy Portugália a gyors és agresszív kosárlabdájával sajátos stílust képvisel, melyet nehéz modellezni. Kifejezetten hasznos, hogy lehetőség nyílik megmérkőzni válogatottjukkal.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés