Hirdetés
Magyarország

Pöstyénben szerepel EWBL tornán a PINKK:

:

Hirdetés

A hétvégén az idei második EWBL tornájára utazik a PINKK Pécsi 424. Pöstyénben a házigazda Piestanske Cajky és a BK Zabiny Brno lesz a rivális.

Még október legelején úgy vezettük fel a PINKK Pécsi 424 idei EWBL szereplését, hogy eredmény-elvárás nincs a csapat felé, elsősorban a fiatalok nemzetközi rutinszerzését és felkészülését a hazai erőpróbákra, szolgálhatja a sorozat. Az első torna óta sok minden történt. Edzőt váltottak a pécsiek, Marossy Gergely helyét Vanja Miljkovic vette át. A bajnokságban azonban az első siker még mindig várat magára.

A keretet figyelve érdemes kiemelni, hogy a liepaja-i erőfelmérőhöz képest bevethető Jáhni Zsófia és a német válogatott fiatal irányítója Emma Stach, viszont azóta volt egy hosszabb kihagyása az ukrán Tetiana Yurkevichus-nak. Éppen a jó fizikumú magas játékos kiesése az, ami még tovább hátráltatta a PINKK-et, hogy eredményesebben vegye az őszi kihívásokat.

Az első tornán a holland Orange Lions, illetve a Liepaja és a Horizont Minszk alakulatával szemben maradt alul a PINKK. A bajnoki szereplést nézve pedig jelenleg 8 vereség a mutató. A hazai statisztikák kirajzolják, hogy az amerikai légiós Shenita Landry rutinja és egy-egy klasszisa villanása nagyon sokat ér. Jelenleg 18.9 pont és 7.4 lepattanó az átlaga. Jól szállt be Emma Stach, akinek 12.2 pont, 5.2 lepattanó és 3.6 gólpassz az átlaga azon az öt bajnokin, melyeken eddig pályára léphetett. A magyar magból Jáhni Zsófia, Szücs Lilla, Vári Zita és Tenyér Zsófia négyese kapja mellettük a legtöbb lehetőséget.

Fotó: kosarsport.hu

Az első rivális szombaton 17 órától a Piestanske Cajky lesz, akik az első tornán a Dinamo Moszkvát és a BC Nikát verték, a Zabiny Brnótól azonban nagy arányú vereséget szenvedtek. A hazai bajnokságban 7 győzelem és 2 vereség a mérlegük. A szlovák gárdából három játékost érdemes kiemelni, akik a bajnoki küzdelmeket tekintve dominálnak. Danielle Hamilton-Carter (15.8 pont, 4.4 lepattanó) és Katarína Tetemondová (15.3 pont, 7 lepattanó és 4 gólpassz) az elmúlt évadban még hazánkban szerepelt, míg mellettük Jessica January (18.2 pont, 8.5 lepattanó és 5.2 gólpassz) eddig az egész szlovák mezőny egyik legjobbának bizonyult.

A második ellenfél vasárnap 11 órától a Zabiny Brno lesz. A csehek felemást őszt tudhatnak maguk mögött. Egyik oldalról villámrajtot vettek az EWBL-ben. Az első körben tornát rendeztek és ott mindhárom riválisukat (Piestanske Cajky, Dinamo Moszkva, BC Nika) verték. A bajnokságban viszont 5 győzelem és 5 vereség a mérlegük. Ez pedig messze elmarad attól, amit célul tűztek ki, hogy az USK Praha mögötti üldözőboly élére tudjanak állni.  A közel 12 pontot átlagoló amerikai légiósuk Janee Thompson mellett a jól ismert Záplatová-Zohnová kettős, illetve a litván centerük Matuzonyté (9.8 pont, 8.5 lepattanó átlag a bajnokságban) alkotja a csapatuk vázát.

Ahogy a fenti rövid áttekintés is mutatja: lényegesen jobb szerkezetű és rutinosabb kulcsembereket felvonultató riválisokkal találkozik a PINKK. Bravúr lenne, ha szorosabb eredményeket tudnának kialakítani a pécsiek.

Hirdetés