Hirdetés
Archivum

Pótolnak itt, cserélnek ott:

:

Hirdetés

Három fordulón vagyunk túl a nõi kosárlabda Euroligában és kezdenek kialakulni az erõviszonyok. Nagyjából a szakmai stábok is látják a csapataik erõsségeit, gyengeségeit és sajnos az elsõ komoly sérülések is kezdik felülírni a szezon elõtti terveket. Ennek megfelelõen igencsak felélénkült a játékospiac. Az alábbiakban az elmúlt napok igazolási híreit gyûjtöttük össze.

A Bourges-Gyõr mérkõzés kapcsán már írtunk róla, hogy Celine Dumerc négy hétre kidõlt. A kiváló irányító nélkül a Bourges klasszikus értelemben vett játékszervezõ nélkül maradt, így nem meglepõ, hogy Dumercet mindenképpen pótolni akarták. A választás a belga Marjorie Carpréaux-ra esett, aki tavaly az Európa Kupában a Villeneuve d’Ascq színeiben 6.6 pontot és 4.2 gólpasszt átlagolt.

Ha már sérülések, akkor ezen a téren nem a Bourges, hanem a Rivas Ecopolis viszi a prímet. A madridi gárda az évad elsõ Euroliga mérkõzésén elveszítette Amaya Valdemorót, most pedig Iva Sliskovicról derült ki, hogy részleges elülsõ keresztszalag szakadása van és mûtét vár rá. A horvát center a spanyol Szuperkupán sérült meg, majd a múlt héten a Kassa ellen megpróbálta a játékot, de rásérült a rossz térdére. Sliskovicnak a további vizsgálatok eredményétõl függõen három-hat hónapot kell kihagynia.
 

Az USK Praha is sérülés miatt kényszerült igazolni. Lindsay Whalen még a WNBA döntõje alatt szenvedett bokasérülést, így a csehek hat hétre szerzõdtették Ticha Penicheirót. Az immár 37 esztendõs portugál klasszis még az idei nyáron is remekelt, a Los Angeles Sparks színeiben 34 mérkõzésen 23 percet átlagolt és ez idõ alatt 6 pont és 4.8 gólpassz került a neve mellé.

Vannak azonban olyan ismert nevek, akik még mindig nem találtak maguknak Euroliga csapatot. Az Európa-bajnokságon a montenegrói válogatottban remeklõ Jelena Dubljevic a Buducnost Podgoricához írt alá olyan feltétellel, ha egy magasabb jegyzett gárda hívja, akkor távozik. Hasonló cipõben jár a lettek nagy tehetsége Sabine Niedola, aki a szezon elején Liepajában játszott, most pedig a TTT Rigában pattogtat, de olyan kitétellel, ha a nemzetközi porondon szereplõ gárda hívja, akkor szabadon mehet.

forrás: lovewomensbasketball.com

Hirdetés