Hirdetés
Archivum

Prágában a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Augusztus 2-án és 3-án Prágában a FIBA 3×3 WS következõ állomásán szerepel a magyar válogatott.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Károlyi Andrea szövetségi kapitány elmondta lapunknak, hogy Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra és Szabó Petra összeállításban kel útra a csapat. Ez azt jelenti, hogy a keret a jekatyerinburgi és a lignano-i tornához képest két helyen változott.

„Két hét kihagyás volt most a programban. Cyesha Goree megkapta a jól megérdemelt nyári pihenõjét és hazatért. 11 hónapja nem volt már otthon, így erre neki már szüksége volt. Eközben pedig lassan mindenki kezdi a szezonját a klubjában.” – adott rövid helyzetértékelést Károlyi Andrea.

A nyolccsapatos prágai tornán a magyar lányok Fehéroroszország, Spanyolország és Kanada mellé kerültek. A tervezett menetrend szerint pénteken 16 óra 50 perctõl a fehéroroszok ellen lépnek pályára a mieink, majd 19 órától Spanyolország, 20 óra 30 perctõl pedig Kanada lesz a rivális. A beszélgetésünk során Károlyi Andrea sem titkolta, hogy nehéz meghatározni az erõviszonyokat.

„Meglátjuk milyen eredményt hoz a torna. Erõs csoportban kezdünk, mert Kanada és Spanyolország a mi négyesünkbe került és õk most jobban játékban vannak. A többi csapat ugyanis sorra járja a tornákat. Lignano után La Rochelle-ban voltak, most pedig Voiron-ban zajlik egy torna. Második, harmadik helyen mehetünk tovább és utána kiderül, hogy a keresztjáték mit hoz.” – összegzett a szövetségi kapitány.

A 3×3-as válogatott játékosok nyáron végig terhelést kapnak. Rákérdeztünk Károlyi Andreánál, hogy ennek szerinte milyen hatása lehet a késõbbiekben.

„Nálunk a válogatottak a Jekatyerinburg, Lignano kettõs elõtt is két hetet pihentek. Prága után pedig van még egy hetük. Részletekben tehát megvan a kellõ pihenõ-idõ. Beszélgetve a lányokkal az a véleményük: még lehet jobb is, hogy nincs másfél-két hónap szabadidejük és utána szinte a semmibõl kell újrakezdeni. A franciáknál, a spanyoloknál vagy az olaszoknál más a helyzet, õk az egész nyarat végig tolják. Akik igazán elfáradhatnak a szezon kezdetére, azok szerintem inkább õk.”

A FIBA 3×3 WS egyik fontos hozadéka, hogy két világverseny között is rangos erõfelmérõkön próbálhatják ki magukat a válogatottak. Erre a korábbi években nem volt mód. „Valóban, le tudjuk mérni, hogy mi hol tartunk és az ellenfeleinket is meg tudjuk nézni. Ebbõl a szempontból az Európa-bajnokság elõtti állomás Debrecenben is fontos felmérõ lesz.” – zárta beszélgetésünket Károlyi Andrea.

Fotó: FIBA.Basketball
Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés