Hirdetés
Európa

Prágában lépnek pályára Yvonne Turnerék:

:

Hirdetés

A női kosárlabda Euroliga 5. fordulójában Yvonne Turner csapata a Nagyezsda Orenburg az USK Praha vendége lesz.

A válogatott szünetet követően úgy folytatódik az Euroliga A-csoportjában a küzdelem, hogy az UMMC Jekatyerinburg négy győzelemmel veretlen. A címvédő mögött az USK Praha és a Nagyezsda Orenburg három győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik. Mindkét gárda a Jekatyerinburgtól kapott ki. A szerdai találkozót követően a győztes egyedüliként lesz második a címvédő mögött.

Az Orenburg elképesztő hullámvasúton ül az idei szezonban. Az utolsó két Euroliga forduló – a válogatott szünet előtt – a Castors Braine és a Reyer Venezia legyőzésével remek eredményeket, illetve egyéni teljesítményeket hozott. Yvonne Turner mindkét alkalommal az All-Star ötösbe beválasztásra került. Sőt a velenceiek ellen csapatszinten is extrán sikerült a találkozó: nyolc sikeres triplát is hozó 29 mezőnykosárral (ezekre 17 gólpassz jutott), kiegyenlített lepattanócsatával, 14 szerzett labdával, 16 gyorsindításos ponttal zárt az orosz gárda.

Fotó: orenbasket.ru

A válogatott szünet után a Jekatyerinburg ellen folytatta az Orenburg. Talán a szezon leggyengébb meccse volt a részükről az a bajnoki rangadó. A 33.3%-os mezőnymutatójuk mellé 14 eladott labda jött. Nem érkeztek távoli dobások és súlytalannak bizonyultak a palánkok alatt. Yvonne Turner is hat sikertelen mezőnykísérlettel zárt. Laura Nicholls már nem volt Orenburgban, viszont ha pozitívumot szeretnénk kiemelni: jó látni Erica Wheeler eredményes játékát.

Az USK Praháról sokat nem lehet írni, hiszen a válogatott szünetet követő 140 pontos bajnokijuk sokat nem árult el a formájukról. A szünet előtt a Jekatyerinburggal vívtak egy furcsa meccset. Úgy kaptak ki 74-67-re, hogy 32%-al dobtak mezőnyből. Natalia Hejkova tanítványai azonban jobban szedték a lepattanókat, kevesebb eladott labdájuk volt. Jól védekeztek a csehek és a 9 szerzett labda mellett 14 gyorsindításos pontot hoztak. Összességében erősebbnek, sokoldalúbbnak tűnik a keretük, mint az Orenburgé. Ezt az összehasonlító statisztika is megerősíti, minden mutatóban nagyságrendekkel jobbak a számaik.

Hirdetés