Hirdetés
Archivum

Prágában szerepel a CMB Cargo UNI Gyõr:

:

Hirdetés

Szerdán 19 órától az USK Praha otthonában lép pályára a CMB Cargo UNI Gyõr a nõi kosárlabda Euroliga 8. fordulójában. Ismét egy bombaerõs rivális vár Völgyi Péter gárdájára.

Nincs könnyû helyzetben a Gyõr az Euroligában itt az új esztendõ elsõ két hetében, hiszen az A-csoport három legerõsebb csapatából kettõnek az otthonában kell pályára lépnie. Kurszk után ugyanis jön a prágai túra. Ezen találkozókra a jelenlegi erõviszonyok mellett eredményorientált szemléletben nem lehet tekinteni. Ugyanúgy érdemes ehhez a meccshez is hozzáállni, mint a kurszkihoz. A saját tudásából kell a Gyõrnek a maximumot kihoznia és akkor az eredménytõl függetlenül lehet értékelni a teljesítményt. Láthattuk Kurszkban is, hogy 23-25 percen át kifejezetten jól ment a csapatnak. Bátran játszottak Laklóth Annáék, jó volt a helyzetkihasználás és sikerült az eladott számát is alacsonyan tartani. Ezt a periódust kell minél hosszabb idõre elnyújtani.

A Gyõrnek a kurszki elsõ félidõs teljesítménnyel a csoport második felében található gárdák ellen lehet esélye szoros meccsekre. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a matematikai esély még adott az Európa Kupás folytatásra is. Igaz, ehhez már bravúr és szerencse kell. Az USK Praha elleni találkozó az elsõ fordulóban egy kicsit megilletõdött játékot hozott vagy, ahogy Völgyi Péter is fogalmazott a gyõriek honlapján, túlzottan tisztelte nagynevû ellenfelét a csapat. Natalia Hejkova együttese egy nagyon rutinos és összeszokott gárda, amely támadásban kifejezetten erõs. 74.4 pontot átlagolnak eddig idén a sorozatban, ami a harmadik legmagasabb. Emellett a csapatjátékukat jól jellemzi, hogy õk osztják ki a második legtöbb gólpasszt a mezõnybõl. Mérkõzésenként 20.9-et. Idén Sonja Petrovic villog a sztárjaik közül, kereken 20 pontot átlagol eddig.

A prágaiak kerete a gyõri találkozóhoz képest kiegészült, hiszen a rendszeresen visszatérõ amerikai légiósuk Candice Dupree is megérkezett a téli szünetben. Kell az erõsítés, hiszen sorozatban harmadik alkalommal szeretnének bejutni a Final Four-ba. A két csapat októberi meccsén a 42-28-ra elveszített lepattanócsata mellett az döntött, hogy a csehek 59%-kal dobtak mezõnybõl és volt 46 pontjuk festékbõl. Minden kisebb csapatnak, így a Gyõrnek is csak akkor van esélye ilyen szintû gárdák ellen, ha jól dob kintrõl. Az elsõ meccsen kilenc triplakísérletbõl egy sem volt sikeres. Ha ezen mutatókban sikerül javítani, tovább szorossá tehetõ a csata.

Hirdetés