Hirdetés
Archivum

Prágai bravúr Tarantóban:

:

Hirdetés

Látványos csatákat hoztak a nem magyar csapatok átal vívott kedd esti mérkõzések, a Prága Tarantóban nyert 17 ponttal, a Kassa pedig az utolsó pillanatig szorongatta a Brourgest.

A Prága úgy lépett pályára Tarantóban, hogy az egyik olyan párharc lehet, ahol az alacsonyabban rangsorolt gárdának reális gyõzelmei esélyei vannak. Már az elsõ negyedben érzõdött, hogy itt bizony nehéz dolguk lesz az olaszoknak, szinte végig a cseh együttes járt elõrébb. A pontszerzésbõl DeLisha Milton-Jones, Whalen és Elhotova járt az élen, míg a másik oldalon Wambe tartotta a lelket társaiban. Az elsõ 10 perc 22-26-os eredményt hozott.

A második negyed az olaszok kedve szerint alakult, a pontszerzésbõl Mahoney és Dacic is kivette a részét, hazai szemszögbõl nézve pedig a 4 pontos hátrányból 4 pontos elõny lett. A harmadik negyed 35-39-rõl indult. Ebben a szakaszban minden eldõlt, Elhotova ponterõs játékkal repítette csapatát, de Vajda Anna is betalált. A magyar légiós ekkor szerezte mind az 5 pontját. A negyedik negyed elõtt 13 pontos vendég elõnnyel ültek le pihenni a hölgyek. Mivel a negyedik periódus elsõ perceiben nem tudtak közel kerülni az olaszok a remek napot kifogó ellenfelükhöz, az utolsó 5 percre eldõlt a csata. A Prága megérdemelten nyert 56-73-ra.

A gyõztes csapat legjobbja a 21 pontos Elhotova volt. Vajda Anna 21 percet töltött a pályán, ez idõ alatt 5 pontot szerzett és leszedett 6 lepattanót. A cseh gárda 19-cel több lepattanót szedett és az olaszoknál Sophia Young teljesen betli volt, 11 kísérletébõl csak 1 talált utat a gyûrûbe.

Cras Basket Taranto – ZVVZ USK Praha 56-73 (22-26, 17-9, 6-23, 11-15)

A Bourges-Kassa párharcot az elõzetes esélylatolgatásokhoz képest jelentõsen megváltoztatta Crystal Langhorne érkezése. A Washington Mystics sztárcentere szerezte a találkozó elsõ pontját és vezetésével a Kassa az elsõ negyed végére 4 ponttal el is húzott. A második negyedben Dupree is beszállt a pontgyártásba, a különbség pedig 23-33-nál a 10 pontot is elérte. Joens a félidõ utolsó 50 másodpercében 5 pontot szerzett, amivel a hazaiak hátránya 30-36-ra olvadt.

A harmadik negyedben 6-8 pont között állandósult a vendégek elõnye és az összecsapás menete azt ígérte, hogy megszületik a nap második idegenbeli sikere. Ez azonban elmaradt. A negyedik szakaszra a Prága amerikai húzóemberei elfáradtak, a franciáktól Joens-nek lélektanilag talán a legfontosabb pillanatban hullott be két triplája, amivel 1 pontos hátrányból 5 pontos elõny lett. A végjátékban már a franciák akarata érvényesült, bár az utolsó percbe is csak 70-68-as bourgesi vezetéssel fordultak a felek. Az utolsó perc már a büntetõzésrõl szólt, amelybõl a hazaiak jöttek ki jobban. A vége 76 – 68 lett.

A Bourges legjobbja a 18 pontos Joens volt. A Kassánál Langhorne 22 pontig jutott, míg Dupree és Solopova 14 egységgel járult hozzá a gárda teljesítményéhez.

Bourges Basket – Good Angels Kosice 76-68 (15-19, 15-17, 22-22, 24-10)

Hirdetés