Hirdetés
Magyarország

Prágai siker a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzésen:

:

Hirdetés

Szerdán rendezték a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzést, melyen az USK Praha 63-60-ra legyőzte a Sopron Basket együttesét. A klub honlapjának beszámolója.

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

A Krasznai Ferenc Emlékmérkőzés előtt klubunk egykori és a vendégek jelenlegi vezetőedzőjét, Natalia Hejkovát köszöntöttük az alkalomból, hogy bekerült a Kosárlabda Hírességek Csarnokába.

Vannak periódusok az ember életében, amikor semmi nem sikerül. Ilyen volt csapatunk első 8 perce is a mai estén. Hiába dolgoztuk ki a helyzeteket, azokból pontot nem nagyon tudtunk felmutatni. 3-18-nál aztán egy csapásra megváltozott minden, a próbálkozásoknak végre eredménye lett. Különösen Aleks kapta el a fonalat, aki több helyről is triplával terhelte meg a csehek hálóját. Az egyik ilyen távoliból a 18. percben átvettük a vezetést (27-26). Az előnyhöz hozzátettünk még három pontot, így 35-31-es állásal vonulhattunk pihenőre.

A szünet után ismét a keményen védekező prágaiak akarata érvényesült, mely számokban is megmutatkozott. Ouvina remekül mozgatta társait, és mindemellett pontokra is futotta erejéből. Az utolsó 10 percben sikerült egyet emelni a védekezésünk színvonalán, támadásban pedig Zsófi és Jeca szépen szállította a pontokat, de az egész csapat nagyot küzdött az állás megfordítása érdekében. Az utolsó percben megteremtettünk magunknak a lehetőséget, hogy egy triplával akár kiegyenlítsünk, de végül a körtéből engedtük el a labdát, mely nem ért célba, így vendégeink nyerték a mérkőzést.

A Krasznai Ferenc Emlékmérkőzés legjobbjának járó díját azonban egy soproni játékos, Jelena Brooks vehette át Bácskai Kornéltól, a Megyei Kosárlabda Szövetség elnökétől. Csütörtökön barátságos mérkőzés keretében ismét megmérkőzik a két csapat egymással. A belépés díjtalan!

Eredmény, pontszerzők

Sopron Basket – ZVVZ USK Prága 60-63 (7-20, 28-11, 12-23, 13-9)

Sopron Basket: Fegyverneky 11/3, Weninger 3/3, Crvendakic 14/12, Brooks 19/3, Jovanovic – Cs.: Határ 7, Dubei 5/3, Weninger 3/3, Varga K. 1, Varga A. -, Czukor –

ZVVZ USK Prága: Oblak 9, Elhotová Kar. 7, Elhotová Kat. 13/3, Sipovaá -, Rezan 14 Cs.: Ouvina 10/6, Vyoralová 7/3, Halatková 3/3, Sklenarová –

Statisztika

Mezőny dobószázalék: 14/41 34% ill. 20/46 43%
3-pontos dobószázalék: 8/20 40% ill. 5/14 36%
Büntető dobószázalék: 8/14 57% ill. 8/10 80%
Lepattanó: 36 (Határ 7) ill. 40 (Rezan 13)
Gólpassz: 16 (Fegyverneky, Brooks 4-4) ill. 13 (Elhotová Kat. 4)
Szerzett labda: 10 (Brooks 3) ill. 12 (Ouvina 5)
Eladott labda: 15 ill. 17
Fault: 18 ill. 22
IBM: 67 (Brooks 18) ill. 69 (Ouvina 16)

Gáspár Dávid: “Sokkal kapkodósabban és türelmetlenebbül játszottunk, mint az eddigi mérkőzéseken. Ez okozta azt, hogy rossz ritmusban kezdtük el a mérkőzést. Ebből a második negyedben sikerült felélednünk, viszont túlságosan nagy előnyt adtunk az ellenfélnek, mely meghatározta az egész mérkőzés alakulását. Összességében a már említettek, a kapkodás és a meggondolatlan helyzetkiválasztás okozott problémát a találkozó során. Amikor türelmesen játszottuk az akcióinkat akkor üres helyzeteket teremtettünk, melyekből, ha nem is szereztünk kosarat, akkor is visszaérkeztünk és nem engedélyeztünk könnyű gólokat ellenfelünknek. Ezek a hibák orvosolhatók, de egyben meglepőek is számomra, mivel erre kifejezetten felhívtam előzetesen a figyelmet. Bízom benne, hogy a jövőben, az ilyen idegeskedés nem fog ekkora féket okozni a játékunkban”

Hirdetés