Hirdetés
Archivum

Prágai sikerrel indult a cseh döntõ:

:

Hirdetés

Végig vezetve, jó játékkal diadalmaskodott az USK Praha a Brno otthonában a Cseh Bajnokság döntõjének elsõ mérkõzésén. A találkozón a fõvárosiaknál Eva Víteèková 27 pontot szerzett.

Jól kezdtek a prágaiak a Cseh Bajnokság döntõjének elsõ összecsapásán Brnóban, mivel 4 perc után 5-12-re léptek el ellenfelüktõl. Az elsõ negyedben a vendégeknél Eva Víteèková és Delisha Milton-Jones villogott, a különbség pedig a játékrész végére 20-28-ra nõtt.
 

A második szakasz is fõvárosiakról szólt. Evanthie Maltsi találata után, 29-39-nél érte el elõször a 10 pontot a különbség. Elképesztõen dobott az USK Praha, a mezõnybõl 60%-al céloztak a vendégek, így 2 perccel a nagyszünet elõtt 31-44 állt az eredményjelzõn. A félidõre Eldebrink és Halvarsson néhány remek találatának köszönhetõen faragott valamennyit a hátrányán a Brno. Végül 40-48-as állás mellett vonultak pihenõre a csapatok.
 

A harmadik negyedben eldõlni látszott a csata. 3 perccel a játékrész vége elõtt Víteèková villanásai után 47-63-ra léptek el a vendégek. A hazaiaknak semmi sem sikerült, a fentebb nevezet két fiatal titán mellett nem volt senkiben pont a Brnóban, így 30 perc játékot követõen 51-67-nél már nem ígért izgalmakat a folytatás.

A negyedik etap elején azonban robbantott a Brno és 6 perccel a lefújás elõtt 60-69-re zárkóztak fel egy 9-2-es futást követõen. Ki más, mint Eldebrink volt a fõ vezére ekkor Jan Bobrovský alakulatának. A prágaiak nehezen lendültek újra játékba, így Jelena Skerovic duplája után 65-73-nál már kifejezetten látótávolságba ért a házigazda.

Az utolsó percre fordulva Halvarsson is megvillant és ezzel 73-77-re jött fel a Brno. A címvédõ viszont innentõl kezdve már nem szerzett pontot, a prágai kezek pedig nem remegtek meg. Végül 73-83-ra nyert az elsõ meccsen az USK Praha és ezzel nagy lépést tett a végsõ siker felé. Folytatás csütörtökön a cseh fõvárosban.

Vajda Anna közel 19 percet töltött a pályán. Ez idõ alatt 6 pont és 4 lepattanó került a neve mellé. A mérkõzés legjobbjának a 27 pontos Víteèková bizonyult. A Brnóból a 19 pontos Eldebrink és a 18 pontos Halvarsson teljesítménye kiemelendõ.


Eredmény

Frisco Sika Brno – ZVVZ USK Praha 73-83 (20-28, 20-20, 11-19, 22-16)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az USK Praha javára.

Hirdetés