Hirdetés
Archivum

Presztízsrangadók éjszakája a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra négy mérkõzést rendeznek a WNBA-ben. Megismétlõdik a tavalyi döntõ párosítása, de lesz egy Phoenix Mercury – Los Angeles Sparks csata is.

Amikor az új évadban az elõzõ szezon döntõjének párosítása elõször megismétlõdik, az mindig nagy presztízs. Ezúttal sincs másként, amikor hajnali 1 órától a Washington Mystics fogadja a Seattle Storm-ot. A két csapat vegyes érzésekkel készülhet a rangadóra. A washingtoniakat egy kicsit megcsapta a valóság szele a Connecticut Sun otthonában. Három extra meccs után megmutatkoztak a hiányosságaik az elveszített lepattanócsatával, a gyenge triplázással. A Storm eközben minden nehézség ellenére gyûjtögeti a sikereket. A Howard, Canada, Loyd trió minden elismerést megérdemel. Az indianapolis-i utolsó másodperces diadal is megmutatta az erejüket. Megjósolhatatlan, hogy ez a csúcsrangadó melyik félbõl mit hoz ki.

Hasonlóan nagy presztízsrangadó a Phoenix Mercury és a Los Angeles Sparks párosítása. Ezt hajnali 4 órától követhetjük. A Sparks-nál nagyon közel Candace Parker visszatérése, de a Mercury-nál is már együtt edzett a társaival Diana Taurasi. A Mercury-nak Taurasira nagyobb szüksége van, mint a Sparks-nak jelenleg Parker szolgálataira. A phoenix-i együttesnél az utóbbi idõben DeWanna Bonner álomszerû villanásai ellenére egyre inkább megmutatkoznak a keret hiányosságai. A Sparks viszont a Minneapolis-ban elért sikere alkalmával is bizonyított. Náluk Riquna Williams erõszakos ügye vet árnyékot ezekre a napokra. Pro és kontra sok minden elhangzik. Egy biztos, hogy nem könnyû így dolgozni.

Az éjszaka folyamán még két meccs lesz. Hajnali kettõtõl fogadja a Connecticut Sun a Minnesota Lynx-t. Nagy kérdés, hogy a Lynx két veresége után mit mutat. Jessica Shepard sérülése igencsak felülírhatta a terveiket. A Sun viszont szépen összeállt, így esélyes. Fél öttõl pedig a Las Vegas Aces fogadja a New York Liberty-t. Ilyet régen írhattunk egy beharangozóban, hogy a Liberty várja jó formában a találkozót. Egymás után két gyõzelmet jegyeztek. Az Aces még látványosan keresi a játékát. Eddig Liz Cambage sem váltotta meg a világot. Sõt, inkább összekuszálta a szálakat házon belül. A Liberty ellen lehet esélyük a javításra.

Hirdetés