Hirdetés
Archivum

Prezentált a spanyol válogatott:

:

Hirdetés

Megtartotta az edzõtábort felvezetõ hagyományos csapatbemutató rendezvényét a Spanyol Kosárlabda Szövetség. A 2019-es Európa-bajnokságra nagy tervekkel és címvédõként készülnek Lucas Mondelo tanítványai. A nyár jelmondata: “Többet akarunk!”.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

“Queremos Más”, azaz “Többet akarunk” – ez a felirat fogadta azokat a vendégeket, akik a spanyol válogatott csütörtöki madridi prezentációjára érkeztek. Az esemény az ilyenkor megszokott rendkívül közvetlen hangvételben zajlott. Az évek alatt hatalmas rutint szerzõ két házigazda, Marta Fernandez és Nacho Aranda profin lehozta a rendezvényt. Ilyenkor sok konkrétum nem hangzik el, de az egyértelmû volt, hogy a 2020-as olimpiai kvalifikációig vezetõ úton az Európa-bajnokságtól tartanak a legjobban.

A címvédõ a kontinenstornára Alba Torrens nélkül készül, akinek a makacs térdsérülése miatt teljes nyári pihenõre van szüksége. Torrens videóüzenetben köszöntötte a társakat és támogatásáról biztosította a csapatot. Lucas Mondelo és stábja 17 fõs keretet hirdetett. Közöttük megtaláljuk természetesen a tavasszal Sopronban klasszis teljest nyújtó Queralt Casas-t.

A bõ keret tagjai közül 16-an már az elsõ naptól rendelkezésre állnak. Õk Andrea Vilaró, Georgina Bahi, Nogaye Lo, María Araújo, María Conde, María Pina, Tamara Abalde, Queralt Casas, Cristina Ouviña, Leo Rodríguez, Laura Gil, Marta Xargay, Anna Cruz, Silvia Domínguez, Laura Nicholls és Laia Palau. Az egyetlen hiányzó Astou Ndour, aki az Egyesült Államokban a WNBA kötelezettségeinek tesz eleget.

“A cél nem lehet más, mint az olimpiai kvalifikáció.” – kezdte bevezetõjét Lucas Mondelo. “Tudjuk, hogy az Európa-bajnokság nehezebb lesz, mint az Olimpiai Kvalifikációs Torna. Ahogy a felirat is mutatja fölöttem: “Többet akarunk”. Szeretnénk érmet szerezni az Európa-bajnokságon, ami a legjobb út lenne az Olimpiára. Onnantól pedig a határ a csillagos ég.” – mondta a spanyol szövetségi kapitány. Mint ismert, 2016-ban Rióban a spanyolok döntõt játszottak az Egyesült Államokkal.

Videó:

Hirdetés