Hirdetés
Magyarország

“Próbálom mindenből kivenni a részem a pályán” – Japreece Dean nyilatkozata:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton 18:00-tól a Ludovika-FCSM Csata a TFSE-MTK csapatához látogat a magyar bajnokság 19.fordulójában. A vendég együttes – a mérkőzésre való hangolódásképpen – új légiósukkal, Japreece Deannel készített beharangozó interjút, mely során az amerikai klasszis arra is kitér, hogy lát-e még esélyt arra, hogy a WNBA-ben bemutatkozhasson.

“Az érkezésem utáni első mérkőzést a Sopron Basket csapata ellen játszottam, ami szerintem remekül sikerült. Jó volt már az első alkalommal feltérképezni a mezőny erőviszonyait – az pedig, hogy ez a bajnokság legjobb együttese ellen történhetett, egy külön jó érzés. Hazai pályán is játszottunk azóta, így alkalmam nyílt a saját szurkolótáborunkat is megismerni – az ő fogadtatásuk szintén kellemes volt. Két hét telt el csupán az érkezésem óta, de nagyon jól érzem magam, mind Budapesten, mind pedig a csapatban – eddig minden pozitív csalódás.

Ha a magyar bajnokságot nézzük, akkor azt gondolom, hogy egy erős mezőnyről van szó. Nem egy, hanem több csapat van, akik Európa Kupában játszanak, emellett pedig két csapat is képviseli Magyarországot az Euroligában. Ez szerintem hatalmas dolog. Természetesen, azt azért nem mondanám, hogy a magyar mezőny a legerősebb, de egészen biztos, hogy a jobbak közé tartozik Európában.” – mesélt első benyomásairól Japreece Dean, akit következőnek arról kérdeztek, hogy milyen kategóriába sorolná saját játékát.

Fotó: Mészáros Benjamin / Ludovika-FCSM Csata

“Horváth Betti mellett én vagyok a csapat második irányítója, ami szerintem nagyon hasznos számunkra – nem egy, hanem két játékos is húzza előre az együttest. Alapjába véve, úgy írnám le a játékomat, hogy ‘a mindenes’, hiszen próbálom mindenből maximálisan kivenni a részem. Legyen szó védekezésről, pontszerzésről, vagy akár a társaim helyzetbe hozataláról. Amit már megtapasztaltam, az az, hogy ez a csapat viszont tele van jó dobókkal, ezért nem csak abban kell jó lennem – találnom kell más erőforrásokat is. A BEAC elleni mérkőzésen például inkább a betörésekre fektettem a hangsúlyt, míg a Sopron ellen gyors, betörésből történő tempólezárásokra volt szükség. Minden azon múlik, hogy az ellenfél milyen védekezést alkalmaz, ahhoz próbálok meg alkalmazkodni.

Sosem én vagyok a legmagasabb játékosa a pályán, ám ez nem is baj. Az évek során kitapasztaltam, hogy hogyan tudom ezt az előnyömre fordítani, és úgy gondolom, hogy sikerült is. Igazából minden csak arról szól, hogy mennyi munkát fektet az ember abba, hogy napról-napra jobbá váljon.” – fogalmazott Dean, majd gondolatmenetét a WNBA-vel folytatta.

“A WNBA draftra 2020 tavaszán került sor. A Chicago Sky a harmadik körben – összességében a 30. helyen – választott ki, és ha nincs a Covid, akkor szinte biztos, hogy a ligában is debütálhattam volna. A floridai buborékos szezonra viszont próbajáték nélkül, vakon kellett keretet szűkíteni a csapatoknak, így sok újonchoz hasonlóan én sem kerültem be a versenyző csapatba.

Úgy gondolom, hogy idővel nekem is lesz lehetőségem bemutatkozni a női NBA-ben, ezért azonban nagyon sokat kell még dolgoznom. Az Európában való szereplésem azonban már önmagában egy nagy előny, hiszen WNBA-s sztárok ellen mutathatom meg mit tudok.”

A Ludovika-FCSM Csata következő ellenfele a TFSE-MTK csapata lesz, akik ellen a szezon során lejátszott első mérkőzésen 62-64-es vereséget szenvedtek hazai pályán. Tursics Krisztián együttese már akkor is kereten belüli problémákkal küzdött, hiszen a rangadón több kulcsjátékosát is nélkülöznie kellett. Ezúttal minimálisan más a helyzet, hiszen többek között már Japreece Dean is erősíti őket.

“Én elsősorban azt szeretném, hogy úgy menjen fel a csapat a pályára, hogy már az első perctől kezdve ne legyen kérdés ki nyeri a találkozót. Jelenleg azonban nehéz megmondani, hogy melyik csapat felé billen a mérleg. Ahogy azt már korábban is mondtam, egy jó mezőnyről van szó, ahol remek csapatok játszanak. Szerintem leginkább azon fog múlni, hogy ki nyeri a mérkőzést, hogy kinek lesz éppen jobb napja. Ennek ellenére mi mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés