Hirdetés
Magyarország

Profin, profik között – bemutatkozik az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatorvosa:

:

Hirdetés

November óta dr. Vörös Tibor dolgozik az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatával és serénykedik a játékosok körül. A szekszárdi Balassa János Kórház traumatológus szakorvosa a klubhoz kerüléséről és a KSC-nél adódó feladatokról nyilatkozott az Atomerőmű KSC Szekszárd honlapján.

Hogyan kerültél a KSC-hez?

Egy helyi kézilabdameccsen futottunk össze októberben Szabó Gergő ügyvezetővel, akit már ismertem, hiszen édesapja volt az egyik tanárom, akkor kérdezte, nincs-e kedvem náluk dolgozni, mert éppen csapatorvost keresnek.

Azonnal igent mondtál?

Nem, mondtam, megfontolom az ajánlatot. Aminek oka az általános egészségügyi káosz és a világjárvány miatt kialakult helyzet. Végül rábólintottam, mert amúgy is szeretem a sportot, sportoltam, kosaraztam is, szóval egyfajta felüdülés és kikapcsolódás is nekem ez a munka.

No és hogy érzed magad a klubnál?

Nagyszerűen. Eleinte megdöbbenéssel figyelték, amint szinte mindent azonnal elintéztem, nem ehhez voltak szokva… Az egyik fiatal, Horváth Dóra például már nyolc hónapja küzdött egy sérüléssel és zsákutcába jutottak a megoldást illetően, én viszont hamar megoldottam a problémát és lekopogom, úgy tűnik újra egészséges a játékos.

Tetszik az ilyen jellegű munka?

Az én mottóm, hogy valamit vagy profin csinálok, vagy sehogyan. Ez a klub és valamennyi alkalmazott arra törekszik, hogy tényleg profi körülményeket biztosítson a játékosoknak, s mondhatom, jó irányba haladnak. Merész terv, de azt szeretném, ha eljutnánk a KSC-vel arra a szintre, hogy bármilyen sérülés esetén egy napon belül akár a műtőasztalig is eljusson a szerencsétlenül járó kosaras. Ez a helyi adottságok és körülmények miatt egyelőre csak álom, de sok munkával, odaadással, idő és pénz ráfordításával el lehet jutni idáig.

Névjegy

Dr. Vörös Tibor
Született: 1977. 01. 27., Zalaegerszeg

Iskolái: 1991-1995: Zrínyi Miklós gimnázium, Zalaegerszeg
1995-2001: Pécsi Orvostudományi Egyetem, Általános Orvos Szak
2001-2003: Orvosi rezidens képzés, T.M.Ö. Balassa János Kórház, Szekszárd
2003-2008: Szakirányú képzés, Traumatológia, Szekszárd
2009–2019: angliai munkák több kórházban, Trauma és Ortopédia osztályokon
2016–2019: J. R. Worsley féle 5 Elem Akupunktúra iskola, Leamington Spa
2020: Dombóvári Kórház, Traumatológia
2020: májustól T.M.Ö. Balassa János Kórház, összevont Trauma – Ortopédia osztály, Szekszárd
2020: novembertől a KSC csapatorvosa

Hirdetés