Hirdetés
Archivum

Puerto Rico lett Közép-Amerika legjobbja:

:

Hirdetés

Szombaton zárult Manatiban a közép-amerikai térség válogatott tornája, a FIBA Centrobasket. Az aranyérmet a házigazda Puerto Rico hódította el.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Veretlenül végzett az élen Puerto Rico. A csoportkörben Bahamát és Costa Ricát magabiztosan verték, miközben Mexikóval játszottak egy szorosabb meccset. Az elõdöntõben a Dominikai Köztársaság sem okozott gondot a házigazdának, hogy aztán a fináléban Kubával találkozzanak.

A hétcsapatos tornán Kubának csak két csoportriválisa volt. Dominikai Köztársaság és Guatemala sem tudta õket megszorongatni. Az elõdöntõben viszont Mexikó komoly meccsre kényszerítette a kubaiakat.

A döntõben Puerto Rico 83-54-re múlta felül Kubát. A szorosabb elsõ 15 perc után a félidõre 10 egységre nõtt a differencia, a harmadik negyedben pedig már stabilan õrizte elõnyét a hazai együttes. A bronzérmet Mexikó szerezte meg a Dominikai Köztársaság 85-81-es legyõzésével.

A torna MVP-je Jennifer O’Neill lett, aki a fináléban 34 pontot elérve vezette gyõzelemre hazája válogatottját.

A Centrobasket a jövõ évi Amerika-bajnokságra is kvalifikált. Az elsõ négy helyezett, tehát Puerto Rico, Kuba, Mexikó és a Dominikai Köztársaság készülhet a jövõ évi seregszemlére.

Hirdetés