Hirdetés
Archivum

Puerto Rico – Mexikó döntõt rendeznek a Pánamerikai Játékokon:

:

Hirdetés

Hatalmas meglepetésre Puerto Rico legyõzte Brazíliát a Pánamerikai Játékok nõi kosárlabda tornájának elõdöntõjében. A másik ágon a házigazda Mexikó jutott a fináléba. Az Egyesült Államok a 7. helyen zárt.

A Brazília – Puerto Rico elõdöntõ érdekesen alakult. A harmadik negyed felénél még 50-42-re vezettek a jóval esélyesebbnek tartott brazilok, de a játékrész végjátékára fordított Puerto Rico és a negyedik negyedben végig kézben tartotta az összecsapást. A végjátékban a brazilok felzárkóztak, de fordítani már nem tudtak. Puerto Rico végül 69-68-ra nyerte a mérkõzést és ezzel története legnagyobb sikerét aratta.

A braziloknál hiába Iziane Castro Marques és Damiris Dantas ponterõs játéka, ha Erika de Souza a 15 lepattanója mellé csak 2 ponttal zárt és a mezõnybõl 12 kísérletébõl csak egy bizonyult sikeresnek. A másik elõdöntõben Mexikó végig vezetve 64-58-ra verte Kolumbiát. A szerda döntõben így bombameglepetésre Puerto Rico és Mexikó csap össze.

A helyosztókon Argentína 50-38-ra verte Kanadát és ezzel megszerezte az ötödik helyet. Az Egyesült Államok pedig 87-41-re gázolt át Jamaicán, így a címvédõ a 7. helyen fejezte be a tornát.

Eredmények

Elõdöntõk
Brazília – Puerto Rico 68 – 69
Mexikó – Kolumbia 64 – 58


5. helyért

Argentína – Kanada 50 – 38

7. helyért
USA – Jamaica 87 – 41

A további program

Döntõ
Mexikó – Puerto Rico

3. helyért
Brazília – Kolumbia
 

Hirdetés