Hirdetés
Magyarország

Pusztai Petra várakozásai az új évaddal kapcsolatban:

:

Hirdetés

A DVTK TV Napos oldal magazinja Pusztai Petrával készített egy átfogó riportot. Az Aluinvent DVTK bedobója az új évaddal kapcsolatos várakozásairól is beszélt.

Jól esett ez a kicsit hosszabb pihenő, hiszen régóta nincsen megállás nyaranta sem. Jó volt egy kicsit megállni, kikapcsolni, relaxálni, viszont utána nagyon vártam már, hogy újra elkezdhessek dolgozni. Örülök, hogy ismét itt lehetek Diósgyőrben.

– mondta a leállásról Pusztai Petra, aki júliusban a felnőtt válogatottal dolgozott.

Nagyon jól sikerült. Egy kicsit talán kötetlenebb lett az edzőtábor olyan szempontból, hogy nem volt tét, nem volt nyomás. Persze készültünk az Eb-selejtezőre, de jobban el tudtuk magunkat engedni és felszabadultabb volt a légkör. Emellett azért nagyon komoly munkát végeztünk és jól éreztem magam.

– idézte fel a nemzeti csapattal töltött időszakot Pusztai Petra, aki reményét fejezte ki, hogy idővel nagyobb szerep hárulhat rá.

“Remélem, hogy a következő évben egyre nagyobb és nagyobb szerepem lesz. Nyilván ezt saját magamnak kell kiérdemelnem. Nagyon az út elején járok, nagyon fiatal vagyok és örülök, hogy egyáltalán lehetőséget kapok. Innentől csak rajtam múlik, hogy mekkora lesz a szerepem a jövőben.” – tette hozzá.

Pusztai Petra a ZTE NKK-tól igazolt tavaly nyáron Miskolcra. A csonka szezonban 22 mérkőzésen 21 perc alatt 6.8 pontot, 2.2 lepattanót és 2.2 gólpasszt átlagolt.

Az első év az jó tanuló év volt nekem. Én többet vártam magamtól és ettől az egész helyzettől. Bízom benne, hogy most már beleszoktam és én is egyre komfortosabban, magabiztosabban érzem magam és remélem, hogy az idei évben már ki tudok bontakozni.

– mondta az Aluinvent DVTK válogatott játékosa, aki szerint a fiatal kerettel is eredményesen szerepelhetnek.

“Talán nem fognak ránk úgy készülni és emiatt sokkal nagyobb meglepetést tudunk okozni. Így, hogy fiatalok vagyunk, hajtunk, pörgünk, tudjuk egymást húzni, nincsen lehetetlen.” – tette hozzá, mielőtt Földi Attila vezetőedzőről beszélt volna. “Az edző kulcsa a brigádnak és szerintem ő is nagyon beleillik ebbe a közegbe. Ő is fiatal, pörgős, hajtós és ambíciózus. Ennek a csapatnak ilyen edzőre van szüksége. ”

Épül a DVTK multifunkciós csarnoka. “Motiváló és nagyon várjuk, hogy elkészüljön.” – mondta erről Pusztai Petra. “Reméljük, hogy kész lesz januárra, de ebben a szezonban már mindenképpen. Láttuk a terveket, nagyon szép lesz és várjuk, hogy ott játszhassunk.”

A járványhelyzet miatt nem kizárt. hogy határozatlan ideig zárt kapuk mögött kell rendezni az összecsapásokat.

“Ez itt Diósgyőrben nagyon furcsa lesz. Sokan látogatnak ki a meccsekre és támogatnak minket, jó hangulat szokott lenni. Azon is túl kell magunkat tenni, ha zárt kapusak lesznek a meccsek és nem lesz gond. Nyilván sokkal jobban szeretünk közönség előtt játszani jó hangulatban, de ez a helyzet áll fenn és ebből kell kihozni a legtöbbet, legjobbat.” – jelentette ki Pusztai Petra, aki a célokat így foglalta össze:

A cél? Szerintem sosem adhatunk lejjebb. Azért sportolunk, mert szeretünk nyerni. Nem is azt mondom, hogy bajnokságot, de én a négyben benne szeretnék lenni. Az első hat és így Európa Kupás helyen maradni, ezzel a kerettel mindenképpen célkitűzés.

A teljes interjú az alábbiakban látható:

Hirdetés