Hirdetés
Archivum

Pusztai Petrára hívja fel a figyelmet az U20-as Eb honlapja:

:

Hirdetés

Az U20-as Európa-bajnokság hivatalos honlapján összegyûjtötték azt a 12 játékost, akikre a FIBA szakírói szerint érdemes lesz megkülönböztetett figyelmet fordítani a torna alatt. Az összeállításba Pusztai Petra is bekerült.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A rövid elemzés kiemeli, hogy a magyar válogatott ezen meghatározó generációjából olyan játékosok, mint Gereben Lívia, Juhász Dorka vagy Lelik Réka nem lesznek ott az U20-as Eb-n, így Pusztai Petra, aki pedig tavaly nem léphetett pályára ebben a korosztályban, vezérré válhat. Kiemelik, hogy már a felnõtt válogatottban is bemutatkozhatott, illetve azt, hogy jó teljesítményt nyújtott a ZTE színeiben, ahonnan az Euroliga selejtezõs DVTK-hoz szerzõdött.

Pusztai Petra mellett is olyan további ismert neveket láthatunk a FIBA elemzésében, mint Iris Mbulito (Spanyolország), Veronika Vorackova (Csehország), Tima Pouye (Franciaország), Dalia Donskichyte (Litvánia), Valeria Trucco (Olaszország), Ilse Kuijt (Hollandia), Ivana Katanic (Szerbia), Beatriz Jordao (Portugália), Aryna Masko (Fehéroroszország) Leonie Fiebich (Németország) és Luize Septe (Lettország).

Hirdetés