Hirdetés
Archivum

Queralt Casas a spanyol válogatott edzõtáboráról:

:

Hirdetés

A Spanyol Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapja az elmúlt hónapokban hazánkban, Sopronban szereplõ Queralt Casas-t kérte egy kis helyzetértékelésre az edzõtábor elsõ napjairól.

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

A spanyolok Guadalajara városában készülnek jelenleg, majd a hétvégén Burgosba utaznak, ahol azon a felkészülési tornán vesznek részt, melyen a magyar válogatottat is láthatjuk majd. A mieink Törökországgal vívják az elsõ elõdöntõt szombaton. Ezt követõen a spanyolok a lettekkel mérkõznek. Másnap a két gyõztes és a két vesztes csap össze. Guadalajarában a spanyol szakmai stáb 16 fõvel dolgozik. Az egyetlen hiányzó Astou Ndour.

„Még csak néhány napon vagyunk túl. Az alkalmazkodás idõszakában járunk, még össze kell rázódnunk, megszokni egymás mozdulatait.” – kezdte helyzetértékelését Casas. „Az Európa-bajnokság mérkõzésein már 12 fõ játszhat, de a csapatunk 17 fõvel teljes. Mindenki keményen küzd és mindent megteszünk a válogatottért.”

Talán Spanyolországban az egyik legérdekesebb folyamat a nagy tornák elõtti keretszûkítés. Rengeteg kiváló játékosuk van – még a behívott 17 fõn túl is – és mindig óriási kérdés, hogy Lucas Mondelo milyen irányba indul el.

 „Valóban sok jó játékosunk van és éppen ezért a saját helyemet sem érzem biztosnak. Még nem tudunk semmit a stáb döntésérõl. Mint mindig, a tudásom legjavát fogom most is adni. Ebben az egy hónapban az a cél, hogy a lehetõ legjobb formába lendüljünk. Ez teljesen független attól, hogy végül tagja leszek-e az utazó csapatnak.” – nyilatkozta Casas, akirõl múlt héten vált hivatalosság, hogy klubszinten Valenciában folytatja pályafutását.

Hirdetés