Hirdetés
Európa

Queralt Casas az év hazai játékosa a spanyol élvonalban:

:

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, a spanyol csapatok és a helyi szövetség hétfőn megállapodtak a szezon lezárásáról. Az Eurobasket.com portál ki is osztotta az évad egyéni díjait. A legjobb hazai játékos Queralt Casas lett.

Nem meglepő a szaklap döntése. Korábban a spanyol szövetség évzáró összeállításában is kiemelték, hogy a szerzett pontok átlagát és a teljesítmény-index átlagát tekintve is a legjobb hazai játékos Queralt Casas volt a 2019/2020-as évadban.

A Valenciát erősítő Queralt Casass 22 mérkőzésen 11,27 pontot átlagolt. A teljesítmény-index átlaga pedig 14,36 lett. Egyik mutatóban sem ért el jobb átlagot spanyol játékos a helyi élvonalban. A további statisztikai mutatókat tekintve Casas 30:42 percet töltött átlagban a pályán és ez idő alatt 5 pontot, illetve 3,7 gólpasszt jegyzett.

Egyéni díjazottak

Az év játékosa: Tinara Moore (Cadi La Seu)
Az év hátvédje: Silvia Dominguez (Salamanca)
Az év bedobója: Tinara Moore (Cadi La Seu)
Az év centere: Erika De Souza (IDK Gipuzkoa)
Az év légiósa: Tinara Moore (Cadi La Seu)
Az év hazai játékosa: Queralt Casas (Valencia)
Az év védőjátékosa: Tanaya Atkinson (Clarinos Tenerife)
Az év edzője: Miguel Angel Ortega (Salamanca)

Álomcsapatok

Első ötös: Silvia Dominguez (Salamanca), Jewell Loyd (Salamanca), Queralt Casas (Valancia), Tinara Moore (Cadi La Seu) és Erika De Souza (IDK Gipuzkoa).

Második ötös: Marta Xargay (Girona), Laia Palau (Girona), Tanaya Atkinson (Clarinos Tenerife), Sonja Vasic (Girona) és Leia Dongue (Campus Promete).

A legjobb hazai játékosok ötöse
Silvia Dominguez (Salamanca), Marta Xargay (Girona), Laia Palau (Girona), Queralt Casas (Valencia) és Laura Gil (Salamanca).

A legjobb légiósok ötöse
Jewell Loyd (Salamanca), Tanaya Atkinson (Clarinos Tenerife), Sonja Vasic (Girona), Tinara Moore (Cadi La Seu) és Erika De Souza (IDK Gipuzkoa).

Fotó: FEB

Hirdetés