Hirdetés
Európa

Queralt Casas edzésbe állt Valenciában:

:

Hirdetés

A héten megkezdődött a munka a Valencia együttesénél. A klubnál jelenleg az erőnléti munkára és az egyéni képzésekre összpontosítanak. Edzésbe állt Queralt Casas is.

Második évét kezdi a korábban Sopronban is megforduló spanyol válogatott klasszis Valenciában. Casas-t a 2019/2020-as szezonban az év hazai játékosának. A versenyrendszerek leállításakor a Valencia a negyedik helyen állt a tabellán. Casas pedig 22 bajnoki mérkőzésen 11,27 pontot átlagolt és a teljesítmény-index átlaga 14,36 lett. Mindkét mutatóban a legjobb spanyol játékosnak bizonyult a ligában.

Nagyon szokatlan szezonunk volt, így igazából nehéz értékelni. Bár nem tartoztunk az élcsapatok közé, de jó szezont futottunk. Érdekes lett volna megnézni, hogy a rájátszásra hogyan reagálunk. Összességében a teljesítményünkkel egyéni és csapatszinten is elégedettek lehetünk.

– értékelte korábban a spanyol szövetség honlapján a csonka évadot Casas. Az előttünk álló szezonban lesz lehetősége bizonyítani a Valenciának, mely jelentősen megerősítette keretét. Az ausztrál válogatott Bec Allen, Celeste Trahan-Davis, Lorena Segura, Raquel Carrera, Queralt Casas, María Pina, Anna Gómez, Leticia Romero Laura Gil, Laura Juskaite, Cristina Ouviña és Marie Gülich alkotja majd a csapatukat.

Tétmeccsen szeptember 12-én és 13-án a Szuperkupa hétvégén mutatkoznak be. Hamar formába kell lendülniük, mivel rögtön az első bajnoki fordulóban az elmúlt szezon harmadikjával, a Gernikával vívnak rangadót.

Hirdetés