Hirdetés
Archivum

Queralt Casas portré az Euroliga honlapján:

:

Hirdetés

A jövõ héten pénteken kezdõdõ soproni nõi kosárlabda Euroliga Final4 felvezetéseként a sorozat hivatalos honlapján Queralt Casas-ról olvashatunk egy összeállítást.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Mint ismert, Queralt Casas-t a Carolo Basket csapatától szerzõdtette a Sopron Basket. A francia klubtól történõ távozásáról a FIBA összeállításában sem beszélt bõvebben Casas. Ugyanakkor kiemelte, hogy az egy rendkívül nehéz idõszak volt és nagyon hálás a Sopronnak, illetve Roberto Inigueznek a lehetõségért.

“A Final Four mindig is a bakancslistámon szerepelt és megpróbálom kiélvezni minden egyes pillanatát. Megpróbáljuk megnyerni. Senki sem mondta, hogy könnyû lesz, de rendszeresen emlékeztetnek rá, hogy nincsen lehetetlen” – fogalmazott a spanyol válogatottal összel világbajnoki bronzérmet szerzõ klasszis, aki hosszasan méltatta Roberto Iniguez munkáját is.

“Még soha nem dolgoztam korábban Roberto-val, de már régóta szerettem volna. Nemcsak az eddigi eredményei miatt, hanem a csapatainak teljesítménye miatt – ahogyan játszanak, futnak és védekeznek. Ezek a tényezõk már korábban felkeltették a figyelmemet. A nõi kosárlabdában az egyik legjobb edzõ és ezt nem csak a csodálatos eredményei mutatják. Ahogy beszélsz vele, hamar kiderül, hogy mennyit tud a játékról. Ami nagyszerû dolog, hogy úgy is törõdik a játékosaival, mint emberekkel.”

Casas családias klubként mutatta be a Sopront. “Több, mint egy profi csapat. Itt törõdnek a fiatalokkal is. Úgy vélem, hogy a fiatalok számára nagyon fontos, hogy van egy csapat elõttük, amelyik Európában a legjobbak között szerepel. Ez óriási motivációt jelenthet számukra.” – nyilatkozta a FIBA összeállításában Casas.

A spanyol játékost kérdezték arról, hogy miként tölti a szabadiejét. Emellett beszélt a válogatottbeli lehetõségeirõl is. Reményét fejezte ki, hogy számítanak rá a 2019-es Európa-bajnokságon. “Dolgozni, küzdeni fogok érte.” – fogalmazott.

A TELJES ÖSSZEÁLLÍTÁS ITT OLVASHATÓ.

Hirdetés