Hirdetés
Európa

Queralt Casas-ra is szavazhatnak a spanyol szurkolók:

:

Hirdetés

A spanyol bajnokság névadó támogatója az Endesa hivatalos felületein szavazást indított, ahol posztonként három játékos közül választhatják ki a szurkolók a márciusban véget ért csonka szezon legjobbjait. A kettes poszton a jelöltek között található Queralt Casas, akinek Valenciában kiemelkedő szezonja volt. Mellette Jennie Simms és Jewell Loyd kapott kiemelést.

Casas-t az Eurobasket portál a spanyol élvonal legjobb hazai játékosának választotta. Ezt megelőzően pedig a spanyol szövetség évzáró összeállításában is kiemelték, hogy a szerzett pontok átlagát és a teljesítmény-index átlagát tekintve is a legjobb hazai játékos volt a korábban Sopronban is megforduló klasszis a 2019/2020-as évadban.

A Valenciát erősítő Queralt Casass 22 mérkőzésen 11,27 pontot átlagolt. A teljesítmény-index átlaga pedig 14,36 lett. Egyik mutatóban sem ért el jobb átlagot spanyol játékos a helyi élvonalban. A további statisztikai mutatókat tekintve Casas 30:42 percet töltött átlagban a pályán és ez idő alatt 5 pontot, illetve 3,7 gólpasszt jegyzett.

Hirdetés