Hirdetés
Európa

Queralt Casas számára kellemes meglepetés volt a spanyol élvonal:

:

Hirdetés

Öt év után tért haza Spanyolországba Queralt Casas. A Sopronból Valenciába szerződő klasszis rögtön a hazatérését követő első szezonban a legjobb spanyol játékos lett a ligában.

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) hivatalos felületein készült egy hosszabb videós interjú, melyben Queralt Casas beszélt az elmúlt évadról. Kiemelte, hogy ennyi idő után jó érzés volt hazatérni és a családjához közel játszani. Bár követte a bajnoki küzdelmeket, de így is pozitív meglepetés érte. Különösen az érdeklődést tekintve.

Nagyon szokatlan szezonunk volt, így igazából nehéz értékelni. Bár nem tartoztunk az élcsapatok közé, de jó szezont futottunk. Érdekes lett volna megnézni, hogy a rájátszásra hogyan reagálunk. Összességében a teljesítményünkkel egyéni és csapatszinten is elégedettek lehetünk.

– értékelte Casas a Valencia évét. A csapatuk 14 győzelemmel és 8 vereséggel a tabella 4. helyén állt a versenyrendszerek leállításakor.

Az utolsó tétmeccseket Spanyolországban – Magyarországhoz hasonlóan – a helyi kupa nyolcas döntője alkalmával rendezték.

Salamancában óriási közönségsiker volt az esemény. Mindhárom nap telt ház előtt futott, ami még a spanyol viszonyok között is ritka.

Óriási élmény volt ilyen atmoszférában játszani.

– mondta Queralt Casas, aki nem titkolta, hogy hazájában tervezi a jövőjét. “Remélem most már nem megyek sehova és sokáig itt maradok.” – összegzett.

Fotó: FEB

Hirdetés