Hirdetés
Európa

Queralt Casas-t méltatták a spanyol szövetség honlapján:

:

Hirdetés

Miközben hazánkhoz hasonlóan Spanyolországban is mindenki arra vár, hogy végleges döntés szülessen a bajnokság sorsáról, a szövetség honlapján már elkezdték az év legjobb egyéni teljesítményeit összegyűjteni. Queralt Casas is kiemelésre került, mint a légiósélet után hazatérő spanyol klasszisok között az egyik legerősebb szezont hozó játékos.

Queralt Casas annak az 1992-es nagy spanyol generációnak az oszlopos tagja, mely mindhárom FIBA korosztályos Európa-bajnokságon (U16, U18, U20) nyert aranyérmet és ezüstérmes volt az U19-es Világbajnokságon Chilében 2011-ben. 21 évesen már négy első és két másodosztályú szezont tudhatott maga mögött. A Rivas Ecopolis gárdájával, mely akkor még profi csapatot is üzemeltetett az utánpótlás-bázisa mellett, 2013-ban kupát nyert, 2014-ben pedig bajnokságot. Spanyolországban éppen ezért volt nagy csalódás, hogy nem tudták otthon tartani. Sopron előtt Queralt Casas a Galatasaray, a Nantes és a Landes játékosa is volt.

Az utolsó teljes spanyolországi évéhez képest Casas mindenben előrébb lépett. A duplákat tekintve mezőnyből 45.1%-al dobott eddig idén, a triplákat nézve 31.7%-al, amiben kifejezetten sokat ugrott előre korábbi önmagához képest. A lepattanókat nézve 3.7-ről  5.0-re növelte az átlagát, míg a gólpasszokban 2.1-ről 3.7-re. Ezek a mutatók pedig a hazai játékosok között eddig MVP-vé emelik többek között Laura Gil, Vega Gimeno, Belén Arrojo és Tania Pérez előtt, akik szintén dominálnak különböző statisztikai mutatókban – zárul a spanyol szövetség honlapjának elemzése, mely egy remek videót is közöl.

Fotó: FEB

Hirdetés