Hirdetés
Archivum

Queralt Casas Valenciában folytatja:

:

Hirdetés

Szerdán hivatalosan is bejelentette a Valencia B.C., hogy szerzõdtette a következõ évadra Queralt Casas-t. Az elmúlt félévet Sopronban töltõ spanyol klasszis nagy ambíciókkal rendelkezõ klubhoz kerül.

Fotó: Valencia Basket

Fotó: Valencia Basket

Queralt Casas decemberben érkezett Sopronba és remek benyomást tett. Az Euroligában 13 mérkõzésen 31.7 perc alatt 8.4 pontot, 5.2 lepattanót és 3.7 gólpasszt átlagolt. A bajnokságból pedig érdemes a bajnoki fináléban mutatott rendkívül koncentrált és pontos játékát méltatni. Miközben a védekezés terén végzett munkája minden találkozón példaértékû volt.

A valenciai nõi kosárlabdázás története sokak számára ismert, hiszen a 2012-es Euroliga gyõzelem után szûnt meg a Ros Casares Valencia. Sokáig kérdéses volt, hogy milyen formában folytatódik a városi kosaras élet. Végül az eredményes férfi csapatot is mûködtetõ nagy klub a Valencia B.C. által vázolt út lett a befutó a helyi döntéshozóknál és a támogatóknál.

Emlékezetes pillanat volt, amikor a csapatuk tavaly 6000 nézõ elõtt vívta ki a feljutást. Idén pedig rögtön az elsõ évben a bajnoki elõdöntõig meneteltek. Amennyiben vállalja majd a klub, ez Európa Kupa szereplése is feljogosítja õket. Továbbra is irigylésre méltó az érdeklõdés a városban a nõi kosárlabda iránt. A Salamanca elleni elõdöntõt 5212 nézõ látta a helyszínen.

A Valencia kerete szinten teljesnek tekinthetõ a hazai magot nézve. Hosszabb távú szerzõdéssel rendelkezett a tavalyi csapatukból María Pina és Anna Gómez. Meghosszabbították Irene Garí, Meiya Tirera, Tamara Abalde, Marina Lizarazu, Rebeca Cotano és Joy Adams szerzõdését. Új érkezõk eddig Casas mellett Raquel Carrera és az USK Prahából Leticia Romero.

Quarelt Casas bemutatkozó videója

Hirdetés