Hirdetés
Archivum

Quianna Chaney a Gyõr új szerzeménye:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr új igazolást jelentett be a minap, a szezon végéig szerzõdtették Quianna Chaney-t.

A kettes poszton bevethetõ 180 cm magas, 30. életévében járó amerikai játékos örmény útlevéllel is rendelkezik. A 2008-as WNBA Drafton a 19. helyen választotta ki a Chicago Sky, melynek színeiben összesen 28 mérkõzést játszott abban a szezonban.

Chaney a pályafutásának legnagyobb részét Törökországban töltötte, ahol éveken át eredményesen szerepelt az Adana Botas együttesével az Európa Kupában is. Az elmúlt évadban 11.5 pont, 3.8 lepattanó és 5.6 gólpassz volt az átlaga a második számú európai kupasorozatban.

A gyõri csapatnál azt követõen szabadult fel egy hely légiósnak, hogy Takács Katával közös megegyezéssel szerzõdésbontásra került sor. Az új szabályok értelmében az osztrák állampolgársággal is rendelkezõ játékos nem számított a magyar versenyrendszerben hazai nevelésnek. Chaney érkezése elsõsorban a támadójátékot tekintve növelheti Völgyi Péter variációs lehetõségeit.

A gyõriekhez kapcsolódó hír, hogy a klub honlapjának tájékoztatása szerint a Szerencsejáték Zrt. lett a csapat új mezszponzora.

Hirdetés