Hirdetés
Archivum

Quigley 22 ponttal nyitott a török rájátszásban, Vajda Annáék vasárnap kezdenek:

:

Hirdetés

Szombaton két mérkõzéssel elrajtolt a török élvonalban a rájátszás. Az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõ párharcokban a Fenerbahce és az AGÜ szerzett elõnyt. Vajda Annáék vasárnap játsszák az elsõ meccsüket.

Fotó: Fenerbahce.org

Fotó: Fenerbahce.org

A Fenerbahce 78-70-re gyõzte le a B. G. D. (Basketbolu Geliºtirenler Derneği) gárdáját. Az Euroliga Final Four-nak is otthont adó Ülker Arénában rendezték a találkozót, ahol az elsõ negyed pontgazdag játékot hozott. Alig több, mint 8 perc telt el, amikor már 25-13-ra vezetett a Fener. A B. G. D. azonban az elsõ szakasz végére 26-20-ra felzárkózott, majd a második negyedben 33-32-nél a vezetést is átvette. A félidõben 38-36-os hátrányban volt a Fenerbahce.

Fotó: Fenerbahce.org

Fotó: Fenerbahce.org

A harmadik negyedben is sokáig fej-fej mellett haladt a két gárda, majd 52-51 után 11-0-s sorozattal 63-51-re lépett el a Fener. A záró szakasznak 63-56-ról vágtak neki a felek és itt már végig 10 pont környékén alakult a differencia. A meggyõzõ kezdés után a vártnál kicsit nehezebben, de hozta a kötelezõt a Fenerbahce. Allie Quigley 35 perc alatt 22 pontot, 7 gólpasszt és 4 lepattanót szerzett.

Fotó: Fenerbahce.org

Fotó: Fenerbahce.org

A másik szombati mérkõzés az AGÜ és a Galatasaray rangadója volt. Itt az AGÜ a harmadik negyedben tett szert 10 pontos elõnyre és végül 67-55-re verte riválisát. A negyeddöntõ másik két percharca vasárnap veszi kezdetét. Vajda Anna csapata a Hatay az alapszakasz 7. helyezettjével, a Samsun gárdájával mérkõzik. A Samsun-t kétszer verték idén, októberben 19 ponttal, majd januárban szoros meccsen 82-78-ra. A negyedik párosításban a Mersin és az İstanbul Üniversitesi találkozik.

Eredmények
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ – GALATASARAY 67-55
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az AGÜ javára.

FENERBAHÇE – B.G.D. 78-70
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Fenerbahce javára.

Hirdetés