Hirdetés
Archivum

Quigley ismét remekelt, a Galata legyõzte a Hatay-t:

:

Hirdetés

A hétvégén Törökországban a 19. forduló mérkõzéseit rendezték. A bajnoki csúcsrangadóról, amikor a Fenerbahce 66-65-re legyõzte a YDÜ-t, már nagy terjedelemben beszámoltunk. Az alábbiakban következzen a többi találkozó összefoglalója.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A játéknap még egy nagy rangadót hozott, melyen a Galatasaray 72-67-re verte a Hatay-t. A Galata a második negyedben 10 ponttal is vezetett. A Hatay azonban a félidõre 32-29-re felzárkózott, majd a harmadik negyedben fordított.

Az utolsó 10 percnek a Hatay 47-46-os elõnyérõl vágtak neki a csapatok. A hajrába érkezve 58-58 után egy 7-0-s futással lépett el a Galatasray és ez végül döntõnek bizonyult, behúzták a fontos gyõzelmet. Allie Quigley 31 percet töltött a pályán és 18 ponttal zárt.

Meglepetésre a Mersin 78-72-re alulmaradt az Istanbul Universitesi gárdájával szemben hazai pályán. Bria Hartley 30 pontja ellenére a Mersin elrontotta a mérkõzés hajráját. A vereségükkel elveszítették a lépéselõnyüket a középmezõny másik két stabil tagja a Besiktas és a Botas elõtt. Ez a két gárda ugyanis nem hibázott a hétvégén.

A forduló történéseihez hozzátartozik, hogy a súlyos pénzügyi gondokkal küzdõ Bornova Beckerspor nem utazott el az Adana Aski elleni meccsre és várhatóan a kizárás sorsára fog jutni.

A Fenerbahce – YDÜ mérkõzésrõl részletesen ITT írtunk

Eredmények
OGM Ormanspor – Beºiktaº 84-87
Abdullah Gül Üniversitesi – Botaº 66-76
Mersin BSB. – İstanbul Üniversitesi 72-78
Samsun Canik BLD. – Çukurova Basketbol 60-68
Galatasaray – Hatay BSB. 72-67
Fenerbahçe – Yakin Doğu Üni. 66-65

Adana Aski – Bornova Beckerspor – Elmaradt

Tabella

Hirdetés