Hirdetés
Archivum

Quigley-nek nem sikerült bekerülnie a Seattle Storm csapatába:

:

Hirdetés

A Seattle Storm nyilvánosságra hozta a 11 fõs szûkített keretét, mellyel nekivágnak a pénteken kezdõdõ WNBA szezonnak.

Az utolsó pillanatban két játékos került ki a Storm csapatából Allie Quigley és Ashley Corral, miközben a szakvezetés a vízumproblémákkal küzdõ Silvia Dominguez szerzõdését függõ státuszban hagyta. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy idén kihagyja a WNBA szezont a spanyol irányító, de a játékjoga továbbra is a Storm-nál marad.

A Seattle keretében Lauren Jackson neve csalóka, mert az ausztrál center majd az Olimpia után csatlakozik a társaihoz. A Storm-nál folyamatosan dolgoznak a keret megerõsítésén, jelen pillanatban Svetlana Abrosimovával tárgyalnak, aki a következõ hónapban csatlakozhatna.

A nagy problémája a Seattle-nek, hogy az orosz klasszis már 9 évet töltött a ligában, így 54000 dolláros alapfizetés jár neki. Az idei fizetési sapka azonban 878000 dollár, melybõl a fél szezonra érkezõ Lauren Jackson egymaga elvisz 105500 dollárt. A 2010-es bajnoknál így is vért izzadtak, hogy beférjen az idei keret a sapka alá. Nagy matematika következik, hogy az orosz klasszist miként tudnák szerzõdtetni.

Az, hogy Quigley nem került be a keretbe, nem jelenti azt, hogy vége számára a WNBA szezonnak. Az évad második felében a tavalyi évhez hasonlóan az un. 7 napos szerzõdésekkel még játéklehetõséget kaphat.

Hirdetés