Hirdetés
Archivum

Quigley nélkül vereséget szenvedett a Galatasaray:

:

Hirdetés

A török élvonal 6. fordulójában egy mérkõzés maradt vasárnapra, melyen a Hatay 84-82-re legyõzte a Galatasaray-t. Ezzel a Hatay megõrizte veretlenségét, míg az Allie Quigley-t elveszítõ Galatasaray már a harmadik vereségét szenvedte el.

A Galatasaray Allie Quigley nélkül állt fel, aki a válogatott szünetben egy edzésen szenvedett sérülést. Akár 2-3 hónap kihagyás várhat rá. A Galata a legeredményesebb játékosa nélkül is szoros meccset tudott kialakítani a szezont kiválóan kezdõ Hatay otthonában. A két gárda között 6 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki.

Az elsõ negyed végén 22-21-re a Galatasaray vezetett és ezt az elõnyét a félidõig õrizte. A 41-40-rõl induló harmadik negyedban 6 egységre növelte a különbséget Marina Maljkovic gárdája. Ennél jobban azonban nem tudott ellépni. A negyedik negyedben 70-64-nél is ez a 6 pont volt a Galata elõnye. Itt érkezett el a fordulat, egy 10-4-es futással 74-74-nél egyenlített a Hatay. Ekkor még 3 és fél perc volt hátra a találkozóból.

A mérkõzés végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül 14 másodperccel a lefújás elõtt Leilani Mitchell triplájával került lépéselõnybe a Hatay és innen már behúzta a gyõzelmet, miután a következõ akcióból a Galata nem volt eredményes. A gyõztes gárdában Hind Ben Abdelkader 17, Katsiaryna Snytsina 15 ponttal zárt.

Eredmény
Hatay – Galatasaray 84-82 (21-22, 19-19, 21-23, 23-18)

A szombati mérkõzésekrõl az összeállításunk ITT olvasható

Tabella

Hirdetés