Hirdetés
Archivum

Quigley parádéval döntõs a Pécs:

:

Hirdetés

Nem hozott nagy izgalmakat a nõi kosárlabda Magyar Kupa négyes döntõjének szombati játéknapja. Az elsõ elõdöntõben a Sopron 25 ponttal verte a ZTE együttesét, míg a második elõdöntõben a Pécs ismét nagy különbségû gyõzelmet aratott a Gyõr gárdája felett.


Szombaton délután álmos hangulatban kezdõdött a nõi kosárlabda Magyar Kupa négyes döntõje Körmenden. Alig páran lézengtek a Sopron-ZTE mérkõzésen a feldobáskor a lelátón, pedig a késõn érkezõk a mérkõzés szempontjából meghatározó pillanatokról maradtak le. Nagyjából 5 perc játék után 7-14-nél Gáll Tamásnak már idõt kellett kérnie. A 9 perc alatt 10 pontig jutó Page vezetésével még egy darabig tartotta a lépést a Zalaegerszeg, de az elsõ negyed végjátékára 10 pont fölé nõtt a differencia.

A 15-28-ról induló második negyedben sokat hibázott a Sopron, melybe belejátszhatott Honti Kata sérülése is. Honti dereka még az elsõ negyedben roppant meg és bár a második periódusban még visszatért a pályára, de ezt követõen ismét ápolásra szorult a Sopron kulcsembere. Ellenfele kisebb zavarát kihasználva 22-34-nél 12 pontra jött vissza a Zalaegerszeg, de egy 8-0-s soproni futást követõen a második negyed felére, 22-42-nél a lényeges kérdések eldõltek.

A harmadik negyedben a Sopron érezhetõen visszavett, amit a zalaegerszegiek ügyesen használtak ki és 30 pont környékérõl 20 pont környékére csökkentették a hátrányukat. Székely Norbertnek a harmadik negyed végén még idõt is kellett kérnie, hogy felrázza csapatát. Ez sikerült is, a harmadik etap utolsó másfél percében ismét megugrott a különbség. A negyedik negyednek különösebb tétje nem volt. Egy felejthetõ mérkõzésen a Sopron magabiztosan jutott a fináléba. Ebbõl a találkozóból messzemenõ következtetéseket nem lehet levonni, a nagy kérdés Honti Kata sérülése és, hogy tudja-e vállalni a játékot a fináléban. A Sopron legeredményesebbjei Tamane és Holt voltak 16-16 ponttal.
 

A Pécs-Gyõr elõdöntõ már jóval nagyobb csatát ígért. Tapodi Péter és csapata nagyon fogadkozott, hogy visszavágnak a februári vereségért. Ez finoman szólva is elmaradt, sõt ha másnap nem kell pályára lépnie a Pécsnek, még nagyobb pofon is lehetett volna belõle.

Quigley parádéval indult a találkozó, alig telt el 3 perc és már 10-3-ra vezetett a Pécs. Gáll Tamásnak két órával korábban 14-7-nél, Tapodi Péternek pedig 15-7-nél kellett kikérnie elsõ idejét. Nem segített a gyõrieken ez az eligazítás, Quigley ellenállhatatlan volt és 10 perc után 26-9-re mentek a pécsiek. Gyakorlatilag ekkor el is dõlt a továbbjutás kérdése. Nem feltétlenül az eredmény, hanem a két csapat játéka között mutatkozó osztálykülönbség miatt lehetett ezt érezni.
 

A második negyed elején Carson triplájával megindulhatott volna felfele a Gyõr, de megint érkezett Quigley egy hármassal és ennyi volt a nagy felzárkózás. 13 perc után már 20 pont felett járt a különbség. Ekkor a pécsiek levegõhöz sem engedték ellenfelüket, Fegyverneky Zsófitól például ismét tanári védekezést láthatott a publikum. A szünetben 47-26 állt az eredményjelzõn.
 

A harmadik negyed elején még a pécsi kezdõ szaladt ki a pályára, majd amikor látszódott, hogy a Gyõr nem fog feltámadni, nagyjából a 24. perc környékén elkezdett cserélni Zeljko Djokic. Az igazi nagy pofont csak ekkor kapta a Gyõr, a pécsi fiatalok növelték 30 pontra a differenciát. A negyedik negyedben már itt sem maradt nyitott kérdés. Egy rövid szakasz erejéig 20 pont alá jött Tapodi Péter hölgykoszorúja, de ekkor visszatért Quigley és helyreállt a világ rendje. 78-57-re nyert a Pécs és esélyesként várhatja a vasárnap délutáni finálét. A Pécs és a nap legjobbja a 29 pontig jutó Allie Quigley volt.
 

Eredmények
 

MKB-EUROLEASING SOPRON–ZTE NKK 99–74 (28–15, 32–21, 21–22, 18–16)
 


PÉCS 2010–SEAT-LAMI-VÉD GYÕR 78–57 (26–9, 21–17, 17–12, 14–19)

A vasárnap 15 órakor kezdõdö döntõrõl élõ, szöveges közvetítést adunk itt a wbasket.hu oldalon!

Hirdetés