Hirdetés
Archivum

Rájátszás mérkõzések és alapszakasz-finálék az európai pályákon:

:

Hirdetés

A hétvégén ismét igazi meccsdömping lesz a kontinensen. Van ahol már javában zajlik a rájátszás és akad, ahol még csak az alapszakasz hajrájában tartanak.

A topligákat nézve Oroszországban szombaton az Euroliga Final4 küzdelmeire készülõ alakulatok, az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk, kivívhatják a döntõbe jutást. Mindkét csapat 2-0-s elõnyben lép pályára riválisa otthonában az egyik fél harmadik sikeréig tartó elõdöntõ párharcokban. Az MBA Moszkvától földöntúli bravúr lenne, ha legyõzné a Jekatyerinburgot. Az Európa Kupa döntõs Orenburg azonban hazai pályán megszorongathatja a Kurszkot. Itt nagy kérdés, hogy az EK finálé szerdai franciaországi folytatása elõtt mennyire fogja ezt ambicionálni a Nagyezsda. Törökországban az alapszakasz utolsó elõtti, 25. fordulója jön. Az élcsapatok közül a biztos elsõ Cukurova, illvetve a Fener és a Hatay is kötelezõ gyõzelemre készülhet. Élesedik viszont a küzdelem a 4-7. hely között. Itt Krivacevic Tijana csapatára, a Botas-ra igazi rangadó vár. A Galatasaray gárdájával mérkõznek. Hasonlóan érdekes lehet a Besiktas – Ormanspor csata is.

Olaszországban már javában zajlanak a negyeddöntõk. Itt elõzetesen a Schio, Reyer Venezia, Ragusa trió fölényét várhatjuk. Spanyolországban vasárnap rendezik az alapszakasz utolsó fordulóját. A Salamancánál Cyesha Goree és társai szereplését követve ehhez készítettünk is egy részletes összeállítást. Ugyanígy az alapszakasz utolsó köre jön Franciaországban. Már korábban bebiztosította elsõ helyét a Lyon. Ugyanakkor a második pozíció sorsa éppen egy csúcsrangadón dõl el, ahol a Bourges és a Lattes Montpellier csap össze. A képlet egyszerû: a gyõztes lesz a második helyezett. Nem dõlt még el az 5-6. pozíció sorsa sem. Itt a Roche Vendée és a Basket Landes fut versenyt. Emellett még nyitott, hogy a Villeneuve d’Ascq, Landerneau, Tarbes trióból melyik gárda csúszik ki a rájátszásból. Lesz tehát nagy számolgatás.

Lengyelországból szombaton jönnek a negyeddöntõk harmadik meccsei. Minden párosítás 2-0-ra áll, tehát már lehetnek továbbjutók. Romániában szintén a négy közé jutásért zajló párharcokban küzdenek a felek. Meglepõ lenne, hogy a Sepsiszentgyörgy – Szatmárnémeti kettõst, mely múlt vasárnap emlékezetes, remek kupafinálét vívott, bárki zavarba hozná. Csehországban az USK Praha ellenfélre vár a bajnoki fináléban. A KP Brno – Zabiny Brno párharcban szombaton este lesz a sorsdöntõ ötödik meccs. Ennek házigazdája a 0-2-rõl egyenlítõ KP Brno. Szlovákiában pedig majd április 13-án kezdõdik a döntõ az MBK Ruzomberok és a Pie¹»anské Èajky között.

Hirdetés