Hirdetés
3x3

Rajtol a bécsi 3×3-as világbajnokság:

:

Fotó: 3×3 Basketball Austria

Hirdetés

Kedden Bécsben megkezdődik a 2023-as 3×3-as világbajnokság, melyen a Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia és Pusztai Petra összeállítású magyar válogatottnak is szurkolhatunk.

Földi Attila szövetségi kapitánnyal készített részletes beharangozónk ITT olvasható. Kedden 11 óra 25 perctől Mongólia, majd 15 órától USA lesz a rivális. Csapatbemutatónk ITT érhető el. Csütörtökön 11 óra 25 perctől Csehországgal, majd 15 órától Kanadával mérkőznek a magyar lányok. Csapatbemutató ITT.

A 20 csapatos seregszemlén ötös csoportokban zajlanak a küzdelmek. A csoportok első helyezettjei automatikusan negyeddöntősek, míg a másodikak és a harmadik keresztbe játszanak a nyolc közé jutásért. A mi keresztágunk a “B” jelű ötös.

A csoportok beosztása

A-csoport: Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Ausztria, Brazília
B-csoport: Ausztrália, Németország, Japán, Lengyelország, Egyiptom
C-csoport: Csehország, USA, Kanada, Mongólia, Magyarország
D-csoport: Izrael, Litvánia, Kína, Románia, Olaszország

Ágrajz

Fotó: 3×3 Basketball Austria

Olimpiai évben vagyunk, ami azt jelenti, hogy minden nemzet rákapcsolt és igyekszik a legjobb arcát mutatni. A csoportriválisainkat részletesen bemutattuk. Nézzük a keresztágunkat, ahol Ausztrália szintlépése látványos. Megnyerték a világbajnoki selejtezőt és a FIBA 3×3 Women’s Series-ben is jó formát mutattak. Mély és rutinos keretet alakítottak ki, komoly erőforrásokat mozgattak meg a női 3×3 érdekében. Németország az elmúlt két extra éve után szerényebben kezdte az idei szezont, de nem szabad leírni őket. Ahogy Japánt sem, igaz nekik a 2021-es ötkarikás játékok óta nem jött ki a lépés.

Lengyelország hagyományosan erős. Tavaly világbajnoki negyeddöntőig meneteltek. Egyiptom pedig a női 3×3 egyik legnagyobb meglepetését okozta, hogy Astarában Women’s Series döntőt vívtak két hete. Ugyanakkor ez az eredmény is mutatja, hogy mennyire kiegyenlítődött a mezőny. Nem is feltétlenül a topcsapatok lettek erősebbek, hanem a középmezőny szintlépése az, amely teljesen nyílttá tette a kontinenstornákat és ezzel együtt a világbajnokságot is.

A másik ágon, ami az “A” és a “D” jelű ötösöket takarja, szintén nagy versenyfutás várható. Az A-csoportban szerepel a tradicionális nemzetek közül Franciaország és Spanyolország, míg a D-csoportban Kína és a tavalyi világbajnokságon negyedik helyet szerző Litvánia.

A magyar válogatott csoportmérkőzéseinek tervezett menetrendje:

Május 30., kedd

11:25 Mongólia – Magyarország
15:00 USA – Magyarország

Június 1., csütörtök

11:25 Magyarország – Csehország
15:00 Magyarország – Kanada

Hirdetés
Hirdetés