Hirdetés
Európa

Rajtol a spanyol élvonal – Simon Zsófiának is szurkolhatunk:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap Zaragozában az összevont első fordulóval megkezdődnek a spanyol élvonal küzdelmei. A bajnoki címért Girona – Salamanca versenyfutás várható, de az erősödő középmezőny színesítheti a küzdelmeket.

Úgy érkezik el a spanyol élvonal nyitánya, hogy hosszú évek után először nem a Salamanca várja legnagyobb esélyesként a bajnoki küzdelmeket. Az Euroliga szereplésre készülő Girona jelentősen megerősítette keretét és még Brittney Sykes, Sonja Petrovic, illetve Nuria Martinez nélkül is remek formát mutattak. Olyan további érkezőkkel, mint Magali Mendy, Adaora Elonu, María Araujo, Naignouma Coulibaly és Tijana Ajdukovic nagy reményeik lehetnek. Különösen úgy, hogy a tavalyi csapatból is maradt Laia Palau, Roso Buch, illetve Helena Oma. Látható, hogy egy rutinos keret formálódott. Sok múlik azon, hogy Sonja Petrovic mikor térhet vissza. Nuria Martinez helyére igazolnak-e valakit, illetve Skyes az amerikai válogatott után miként száll be.

A Salamancánál igazán nagy változások történtek. Maradt egy szűk mag, melyet Silvia Domínguez, Laura Gil, Erika de Souza és Jewell Loyd alkot. Hozzájuk pedig Andrea Vilaró (Cadí La Seu), Emese Hof (Hurricanes Miami), Evelyn Akhator (Besiktas), Karlie Samuelson (Castors Braine), Kristine Vitola (TTT Riga), Maite Cazorla (Oregon) és Tiffany Hayes (CCC Polkowice) csatlakozott. Nem véletlenül szerepelnek a játékosok neve mellett korábbi klubjaik. Szépen kirajzolódik, hogy a spanyoltól jelentősen eltérő más piacról válogatottak ezúttal a klub vezetői. Kiváló nevek alkotják a keretet, de rengeteg a kérdőjel. Segítheti a Salamancát, hogy mindössze az Európa Kupában indulnak. Ez valamivel kisebb terhelés, mint az Euroliga. Ugyanakkor hazai porondon nagy lesz a nyomás, hogy visszaszerezzék vezető helyüket.

A két élcsapat mögött tovább erősödött a középmezőny. Ennek tagjai közül mi Simon Zsófia kapcsán a Mann Filter Casablancát követtük. Náluk olyan érkezők is erősítik a versenyképességet, mint Cierra Dillard és Kamile Nacickaite. Arról nem beszélve, hogy ambiciózus fiatal spanyolok is rendelkezésre állnak. Szintén kiemelten foglalkoztunk a Valenciával, ahol Quarelt Casas meghatározó játékos lehet. Egy hosszú távú építkezés kezdődött, melynek célja, hogy ismét legyen a városban nemzetközi porodon meghatározó gárda. Ezen az úton új igazolásként Casas mellett Julia Reisingerova és Leticia Romero is segítheti a klubot. A nyitó hétvégén a Girona elleni rangadó rögtön képet adhat a versenyképességükről.

Az elmúlt szezonban is az élbolyt ostromló gárdák közül a Gernika nagyon komolyan erősített Belén Arrojo, Blake Dietrick, Gaby Ocete, Julie Wojta, Nikolina Milic és Nogaye Lo megszerzésével. Ha jól gazdálkodnak az erőforrásokkal még akár oda is érhetnek a dobogóra. A Cadi La Seu csaptához Luci Pascua hozhat rutint, miközben két jobb amerikai Sydney Wiese és Tinara Moore lehet a húzóember. Érdemes egy kicsit kitekinteni a mezőny végére is, ahol Iva Brkic (Ciglar), Lyndra Weaver és D’Andra Moss megszerzésével az újonc Ciudad de los Adelantados már az első évében a legjobb nyolcat célozza meg.

Hirdetés