Hirdetés
Nagyvilág

Rajtol a szezon Ausztráliában:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdődnek a küzdelmek az ausztrál profi ligában, a WNBL-ben is. Tovább erősödtek a csapatok, így kifejezetten éles versenyfutásra lehet számítani.

Ausztráliában a szokottnál később kezdődik és tovább tart a bajnoki szezon. Ennek oka a válogatott programban keresendő. Szpetember végén rendezték az Ázsia-bajnokságot, november közepén és február elején pedig az olimpiai selejtezők miatt lesz szünet. Az alapszakasz február 1-én zárul és a válogatott szünet után február 15-től jön a rájátszás. A döntő tervezett játéknapjai március 1., 5. és szükség esetén 8.

Nagy esély mutatkozik a Canberra Capitals címvédésére. Ugyan a tavalyi – ausztrál szinten bombaerős – keretüket nem tudták együtt tartani, de azzal, hogy az MVP Kelsey Griffin és a kanadai klasszis Kia Nurse maradt, komoly játékerőt fognak képviselni. A névsort nézve a francia Olivia Epoupa és az ausztrál válogatott Marianna Tolo is minőséget képvisel. A kihívóik a tavalyi ezüstérmes Adelaide Lightning és a harmadik Melbourne Boomers lehetnek.

Az Adalaide Lightning Brianna Turner és Crystal Langhorne személyében két extra légióst foglalkoztat. Natalie Hurst és Laura Hodges a hazai rutint hozza a padról. Natalie Novosel ugyan sérült, de a kezdőben a Seekamp-Nicholson-Talbot trió felveszi a versenyt a Canberra sztárjaival. Papíron talán a Melbourne vonultatja fel a legerősebb keretet. Sophie Cunningham és Lindsay Allen a két amerikai légiósuk. Cayla George és az ausztrálok legnagyobb tehetsége Ezi Magbegor uralhatja a palánkok alatti területet, míg Maddie Garrick klasszisa is elvitathatatlan. Igaz, tavaly is extra keretük volt, de az elődöntőben pályaelőnyből buktak.

Az üldözőboly játékereje meghatározhatatlan. A legtöbb helyi beharangozó az igen mély kerettel dolgozó Perth Lynx alakulatát várja a legjobbak közé. Náluk vonul fel még közel nyolc azonos képességű játékossal egy igen mély és jól variáható keret. Talán a legismertebb nevek Katie-Rae Ebzery és Imani McGee-Stafford. Itthon többen érdeklődnek a JCU Townsville Fire iránt, hiszen ide igazolt hazánkból Abby Bishop és Julie Vanloo. Náluk azonban sok a kérdőjel. Suzy Batkovic visszavonulása után egy új szakmai stábbal még az útkeresées időszakában járnak.

A menetrend

Hirdetés