Hirdetés
Magyarország

Rajtol az ANB:

:

Hirdetés

A Női Amatőr NB I. küzdelmei is megkezdődnek. Két csoportban 28 csapat versengését követhetjük.

A mezőny felosztása a tavalyi évhez hasonlóan történt. Igaz, idén népesebb a sorozat, a két csoportot ugyanis ezúttal 14-14 gárda alkotja. A Piros csoport első helyezettje jut fel az élvonalba, míg a csoport utolsó két alakulata a 2020/2021-es évadban a Női Amatőr NB I. Zöld Csoportban, a Női Amatőr NB I. Zöld Csoportjának első két helyezettje pedig a 2020/2021-es szezonban a Női Amatőr NB I. Piros Csoportban indulhat.

A Piros csoportban az elmúlt két szezonban mindig volt egy domináns gárda. Két éve a Csata DSE feljutásig való menetelését követhettük, míg tavaly a TFSE tette meg ugyanezt. Az erőviszonyokat mindig nehéz felmérni, de idén valamivel kiegyenlítettebbnek tűnik a mezőny. Egyik oldalról ismét ott vannak az élvonalbeli gárdák hátországát biztosító együttesek. Esetükben mindig meghatározó, hogy a játékosoknak a profik között milyen kötelezettségeik vannak, mennyire tudják ezeket összehangolni.

Idén a Piros Csoport immár a Sopron és a Győr fiataljaival is kiegészült, hiszen ez a két gárda vívta ki a feljutást a Zöld csoportból. Maradva a Piros Csoport mezőnyénél, itt láthatjuk majd Nagy Dóra vezetéséveé az MTK-Budapest csapatát, ahol szintén több élvonalbeli rutinnal rendelkező játékos sorakozik fel. Azokról a csapatokról sem lehet megfeledkezni, akik tavaly szorongatták az élbolyt. Ide tartozik a BKG DSE, az Ajka, a Tatabánya vagy éppen DEAC.

A Zöld Csoportban több egyetemi gárdát láthatunk, de itt indul a Szekszárd második csapata, melyet újonnan hívtak életre. Meghatározó volt tavaly ebben a bolyban a Szeged, akik idén is ott lehetnek legjobbak között. A DVTK fiataljai pedig szintén ebben a csoportban bizonyíthatnak.

A Piros Csoport csapatai: Ajka, BKG PRIMA Akadémia, Csata Diáksport Egyesület, DEAC DSI, ELTE-BEAC Újbuda, Kecskeméti Kosárlabda Club, MAFC, MTK-Budapest, PEAC-Kosárlabda Akadémia, PINKK SE, Sportdarázs, Széchenyi KA Győr, Tatabányai Kosárlabda Club és Vasas Akadémia.

A Zöld Csoport csapatai: Aluinvent DVTK Miskolc U23, Bajai Női Kosárlabda Klub, ELTE Fortis, Kanizsai Vadmacskák SE, Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia, Nyíregyházi Kosársuli, Pilis Basket, Szegedi Kosárlabda Egylet, Szekszárd II., Szolnoki MÁV Sportegyesület, Szombathelyi Egyetem, Tatai SE, TFSE II., Törekvés.

Hirdetés